Husholdningsapparater og hvitevarer
Trinn-for-trinn forberedelse av ovnen.
Tenk på den nye ovnen din som et fint kjøttstykke. Den har stort potensial, men må rengjøres og klargjøres før den er klar til bruk. Vi guider deg i hvordan du får den, og holder den, i topp stand for perfekt matlaging.
Tørk riktig før du bruker din nye ovn.
Fersk fra fabrikken er ovnen din ikke helt klar for matlaging ennå. Innsiden må tørkes for å fjerne den beskyttende oljen fra produksjonen og eventuelle kjemikalier. Rister, brett og panner bør også vaskes grundig med såpevann og en myk klut eller børste. Til slutt, varm opp den tomme ovnen for å brenne av eventuelle kjemiske rester og bli kvitt den nye ovnens lukt. Sjekk manualen for detaljerte instruksjoner.
Ren ovn gir bedre smak.
Litt omsorg holder ovnen din i topp stand. Å rengjøre søl i ovnen når den har kjølt seg ned, forhindrer at de blir brent fast eller utgjør en brannfare. En ren ovn er også en mer effektiv ovn, da den kan fordele varmen jevnere for bedre baking. Ingen ønsker at dagens kake skal ha en smak av gårsdagens middag. Husk disse punktene når du takler fett og smuss, og se i manualen for tips om rengjøring av din spesifikke modell.
- Unngå sterke kjemikalier og bruk kun anbefalte rengjøringsmidler og redskaper.
- Bruk aldri slipende svamper til rengjøring av ovnen, da dette kan skade overflaten.
Den beste matlagingsmetoden? Følg ovnsfunksjonen.
Ny teknologi, nye triks. Det betyr at du kan oppdage små forskjeller i dine oppvarmingsfunksjoner eller finne nye, som PerfectBake, PerfectRoast kjøttprobe, Added Steam eller AutoPilot., som du kan utforske. Resultatet? Ting du tidligere har slitt med, blir nå perfekt hver gang. For å hjelpe deg med å få mest mulig ut av den nye ovnen din, forklarer vi de grunnleggende varmeinnstillingene og hva de er best for.
Oversikt over oppvarmingssymboler.
3D/4D varmluft.
Viften fordeler varmen jevnt fra det ringformede varmeelementet i bakveggen, slik at du kan bake eller steke på ett eller flere nivåer.
Topp/bunn oppvarming.
Varme avgitt jevnt ovenfra og nedenfra gir utmerkede resultater i tradisjonell baking eller steking på ett nivå. Denne typen oppvarming er spesielt god for kaker med fuktige topper.
Skånsom varmluft.
Tilbered utvalgte retter skånsomt på ett nivå uten forvarming. Viften fordeler varmen jevnt fra det ringformede elementet i bakveggen. Maten tilberedes i faser ved hjelp av restvarme. Hold alltid ovnsdøren lukket under matlaging. Denne typen oppvarming brukes til å bestemme energiforbruket i luftresirkulasjonsmodus og energiklasse.
Luftfritering.
Tilbered til sprøtt, på ett nivå med lite fett. Spesielt egnet for mat som vanligvis stekes i olje, f.eks. pommes frites. Viften sirkulerer varmen fra grill-elementet rundt maten med høy hastighet, og avtrekksluften slippes ut mer energisk.
Skånsom topp/bunn oppvarming.
Varme avgis ovenfra og nedenfra for skånsom tilberedning av utvalgte retter. Denne typen oppvarming brukes til å måle energiforbruket i konvensjonell modus.
Sirkulert luft grilling.
Stek fjærfe, hel fisk eller større kjøttstykker. Grill-elementet og viften slår seg på og av vekselvis. Viften sirkulerer den varme luften rundt maten.
Fullflategrill.
Grill flate gjenstander som biff og pølser, lag toast eller gratiner mat. Hele området under grill-elementet blir varmt.
Grillinnstillinger: 1 = lav, 2 = middels, 3 = høy.
Senterområdegrill.
Tilbered små mengder, som biff og pølser, lag toast eller gratiner små mengder under grillens sentrale område.
Grillinnstillinger: 1 = lav, 2 = middels, 3 = høy.
Pizzainnstilling.
Bunnelementet og ringformede elementet i bakveggen lager pizza eller mat som krever varme fra neden.
Intensiv varme.
Forbered retter med en sprø bunn ved hjelp av varme avgitt ovenfra og mer intenst nedenfra.
Langsom matlaging.
Tilbered sakte og skånsomt stekte, møre kjøttstykker i åpen kokekar. Lavtemperaturvarme avgis jevnt ovenfra og nedenfra.
Tørking av mat.
Tørk urter, frukt eller grønnsaker.
Bunnoppvarming.
Varme produseres nedenfra for sluttbaking eller matlaging i vannbad.
Hold varm.
Hold tilberedt mat varm.
Tallerkenoppvarming.
Forvarm kokekar.
Oversikt over symboler for dampoppvarming.
Tining.
Tine frosne matvarer skånsomt.
Oppvarming.
Varm opp tallerkener og bakte varer skånsomt med damp slik at maten ikke tørker ut.
Damp Pluss.
Dampkok grønnsaker, kjøtt, fisk og korn skånsomt. Også egnet for å juice frukt og blanchere mat. For å redusere koketiden, damp mer robuste matvarer over 100 °C.
Heving av deig.
Hev gjærdeig betydelig raskere enn ved romtemperatur, og overflaten av deigen vil ikke tørke ut.