Historien om Bosch husholdningsapparater.

En ting som ikke har endret seg siden starten er vår kontinuerlige ambisjon om å bli bedre.

I generasjoner har Bosch husholdningsapparater bidratt til å gjøre hverdagslivet enda enklere: Som hjelpere som krevere bemerkelsesverdig lite, har de hele tiden oppfylt de høyeste kravene til sine eiere. I omtrent 150 år har de gjennomført uendelig mange kjedelige oppgaver i like uendelig mange husholdninger – for å gi oss den tiden vi trenger for å forbedre vår livskvalitet.

Fabrikkbygning om høsten ved siden av et bilde av en sveisesøm sett ovenfra.

Førsteklasses produksjon i hele verden.

Fra 2020 produseres Bosch-produkter i hele verden. Konsernets 40 produksjonsanlegg finnes i Europa, USA, Latin-Amerika og Asia. Takket være et sterkt globalt nettverk med salg, produksjon og service leverer Bosch gjennomtenkt utviklet tysk teknologi.

Hvit kjøkkenøy med integrert ventilasjonsplatetopp som absorberer damp fra sautering av grønnsaker.

Den elegante alt-i-ett platetoppen med ventilator.

Våre platetopper med ventilator kombinerer induksjonseffekt med ventilasjonsteknologi, og gjør det mulig for deg å lage mat og samle opp damp med en elegant overflate. Denne smale løsningen eliminerer behovet for en separat ventilator – og frigjør plass i taket. Våre ventilasjonsplatetopper passer perfekt for kjøkkenøyer eller kjøkken med skråtak, og gir nødvendig fleksibilitet til kunder som planlegger et nytt kjøkken.

Robert Bosch med ansatte i Stuttgart ved siden av et bilde av et moderne showroom.

Vi feirer 130 år!

I 1886 etablerte Robert Bosch seg i Stuttgart i Tyskland med to partnere. I 2016 feiret 375 000 partnere i hele verden selskapets jubileum. I løpet av disse 130 årene med kvalitetsdrevet ingeniørkunst har selskapet blitt ett av Tysklands største selskaper og er operativ i over 150 land. En suksesshistorie.

Wi-Fi-aktivert: Tilkoblede apparater med Home Connect.

Med Home Connect gjør Bosch det mulig for brukerne å kontrollere husholdningsapparatene sine også når de ikke er hjemme. Etter lanseringen i 2015 fortsetter vårt utvalg av Wi-Fi-aktiverte apparatløsninger å vokse: De siste innovasjonene som Object Recognition viser deg hvor det er best å plassere frukt og grønnsaker i kjøleskapet. Og Connected Dry gjør det mulig for vaskemaskinen å dele informasjon om for eksempel volum og fuktinnholdet til vasken din slik at tørketrommelen umiddelbart velger det ideelle tørkeprogrammet.

En kake steker i en Series 8-ovn.

Drømmeovnen: Bak og stek med perfeksjon.

I 2014 får ovnen din en smartoppdatering med kombinasjonen av PerfectBake og PerfectRoast. Disse nyutviklede sensorkontrollerte funksjonene holder ovnen din oppdatert på den eksakte progresjonen til rettene dine. Automatiske justeringer til varmetype, tid og temperatur garanterer perfekte resultater på måltid etter måltid.

Innovasjoner i bilder: En gasstopp med FlameSelect, et åpent kjøleskap med VitaFresh-skuffer og en tørketrommel med AutoClean-funksjon.

Produktiv innovasjon er i vårt DNA.

Bosch oppnår en ny rekord når det gjelder innovasjon i 2012. Med nesten 90 000 aktive patenter og patentsøknader i konsernet, har selskapet en ledende posisjon blant verdens innovative selskaper.

Åpen oppvaskmaskin som viser skinnende stentøy og plastkjørler.

PerfectDry med Zeolith®-teknologi.

Boschs lidenskap for detaljer stikker dypt. Selv plastkjørler som er vanskelige å tørke er en lett match for vår nyeste oppvaskteknologi. PerfectDry bruker det naturlige mineralet Zeolith® til å binde fuktighet og konvertere det til varmluft. Denne luften fordeles jevn og tørker kjørlene på en effektiv og skånsom måte takket være 3D-luftflyt. Kjørler som er perfekt tørket.

Påfylling av flytende vaskemiddel i vaskemiddelskuffen på en frontlastet vaskemaskin.

Høypresisjonsarbeid – under dosering av vaskemiddel.

Vi forbedrer våre produkter kontinuerlig. I 9 av 10 tilfeller doseres vaskemiddel feil for hånd. Derfor lager vi vaskemaskiner som skal gjøre dosering av vaskemiddel enklere. Den nye i-DOS-teknologien tilsetter automatisk flytende vaskemiddel som passer typen og mengden tøy – med absolutt nøyaktighet. Det er fordelaktig både for tøyet ditt og for miljøet.

Vi klarer oss uten det som er unødvendig. Drivhusgasser for eksempel.

På 90-tallet ble det økt fokus i verden på behovet for bærekraftige måter å beskytte miljøet på. Samtidig var Bosch allerede i gang med nye standarder på dette feltet, og konverterte produksjonen i Tyskland, Hellas og Spania fullstendig til CFC- og FC-frie kjøleskap.

Vi forlenger levetiden til frukt og grønnsaker.

I 1989 kom en annen Bosch-innovasjon på markedet: 0°-kjøleteknologi. Nå holder frukt og grønnsaker seg friske og sprø lengre i våre kjøleskap.

Ett husholdningsapparat, mange muligheter.

80-tallet bragte med seg en helt ny livsstil – med høyere forventninger til hverdagslivet enn noensinne før. Inkludert husholdningsapparater. Bosch følger hele tiden med i utviklingen, og en rekke funksjoner skulle snart kombineres i ett apparat. Det er ikke akkurat overraskende at den første innebygde komfyren med integrert mikrobølgeovn, flerbruksovn og selvrensteknologi ble laget av oss.

Fra null til ferdig på bare få minutter.

70-tallet var akselerasjonens tiår: Tid ble en stadig mer verdifull ressurs. For alle. Det er grunnen til at Bosch fra 1973 begynte å støtte arbeidende kvinner med sin første mikrobølgeovn – noe som selvfølgelig var en fordel for resten av familien også.

Brukermanualen til et vask og tørk-apparat plassert ved siden av en fargerik kort ermeløs kjole.

Vaskemaskiner og tørketromler blir endelig ett.

Vi utviklet den første kombinerte vaskemaskinen og tørketrommelen med et nonstop-program for å kunne vaske og tørke alle slengbukser, minikjoler og polyesterskjorter fra slutten av 60-tallet i én prosess.

	Forside og kolofonside på en vintage katalog som viser små husholdningsapparater fra Bosch

Små husholdningsapparater med stor effekt.

Hårfønere, elektriske tannbørster, støvsugere og mange andre Bosch-apparater gjorde livet enklere på 70-tallet. Nå kunne til og med frokosteggene tilberedes enkelt og perfekt, takket være Boschs første eggekoker som ble lansert i 1970.

Nå var oppvask for hånd en ting som tilhørte fortiden.

På 60-tallet endrer kjønnsrollemønsteret seg, og det var ikke lenger uvanlig at kvinner jobbet. Vi bidrar til å gjøre husarbeidet deres lettere. Den første oppvaskmaskinen fra Bosch husholdningsapparater avsluttet en æra med oppvask for hånd. Den sparer tid, arbeid og vann. Og gir alltid skinnende rene resultater.

Vasking, sentrifugering og skylling – helt automatisk.

Den første Bosch-vaskemaskinen ble serieprodusert i 1958. Det førte til at tøyvask blir en mindre oppgave i hjemmet.

Den første Bosch-kjøkkenmaskinen.

Det kommer stadig flere elektriske apparater inn i moderne husholdninger. Nå lanserer vi de første kjøkkenmaskinene på markedet. "Neuzeit I" kan blande, elte, kutte, strimle, mose, kverne og rive. Maskinen frigjør kvinnene for mange oppgaver på kjøkkenet, og gjør steking og baking enklere.

Vakker allerede da, en designklassiker i dag.

Bosch lanserer et kjøleskap som utmerker seg med sin fornuftige bruk av kjøleskapsplass og overraskende store fryserkapasitet. Designen til denne smale modellen bidrar også til dens enorme popularitet. Denne designklassikeren finnes fremdeles i mange husholdninger i dag – utstyrt med den nyeste teknologien selvsagt.

Et nytt kapittel i vår suksesshistorie. Det første elektriske kjøleskapet fra Bosch.

Allerede i 1929, i et laboratorium i utviklingsavdelingen, startet arbeidet med å produsere Bosch sitt første kjøleskap. Arbeidet resulterte i at Bosch lanserte sitt første husholdningsapparat i Tyskland i 1933. Det var et lite elektrisk kjøleskap på 60 liter og var da fortsatt rund i formen.

Fremtiden til husholdningsapparater ... ... starter her.

I 1929 hadde Bosch allerede mer enn 10 000 ansatte, og var virksom over hele verden – men så langt bare innen områdene motorkjøretøy og teknologi. Under den store depresjonen på slutten av 1920-tallet ble nye virksomhetsområder utforsket. Dette omfattet først og fremst elektriske husholdningsapparater som tidligere bare hadde fantes i større husholdninger og i kommersielle virksomheter.

Robert Boschs første verksted danner grunnlaget for Bosch husholdningsapparater.

Med etableringen av sitt verksted for finmekanikk og elektroteknikk, legger Robert Bosch grunnlaget for vår suksesshistorie i Stuttgart. For ham var tanken på å ikke produsere det aller beste helt utenkelig. Robert Bosch jobbet alltid etter prinsippet om at ærlig fagarbeid er viktigere enn midlertidig gevinst. Derfor har våre produkter i nesten 130 år stått for kompromissløs kvalitet, teknisk perfeksjon og absolutt pålitelighet.

MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

BSH-Service-NO@bshg.com

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!