Bruk av informasjonskapsler

Nettsiden til Bosch bruker informasjonskapsler slik at du kan legge artikler i handlekurven, bestille en tekniker online og la oss samle inn anonyme statistiske data slik at vi tilby en bedre tjeneste på nettsiden. Ignorer denne meldingen hvis du ønsker å fortsette. Klikk på koblingene hvis du vil se mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du håndterer innstillinger.

 

Fjern flekker

remove stains image

Flekkfjerning.

Det finnes vanskelige flekker som forsvinner direkte i vasken. Og det finnes flekker som ikke gjør det. Bruk vår raske guide et flekkfritt resultat.

Noen vanskelige flekker forsvinner bare med vann, særlig hvis du har en vaskemaskin fra Bosch med automatiske flekkprogrammer eller intensivprogrammmer. Andre flekker gjør ikke det. Et godt tips er alltid å behandle flekker så fort som mulig samt å følge vaskeanvisningen. Er flekken fremdeles der, må plagget vaskes på nytt før det har tørket.

Vanskelige flekker

Her følger en hurtigveiledning til hvordan du kan behandle noen vanlige og vanskelige flekker. Hvis du forbehandler flekken med et flekkfjerningsmiddel, må du alltid huske å teste på en liten del av plagget som ikke er synlig, for å være sikker på at det ikke oppstår fargeforandringer. Noen vaskemaskiner fra Bosch har spesial-
utviklede automatiske flekkprogrammer for 16 vanlige typer flekker. Maskinen tilpasser programmet automatisk etter valgt flekk, uten tilsetning av spesielle flekkfjerningsmidler. De fleste vaskemaskiner fra Bosch har i dag egne intensivprogrammer som hjelper til med å vaske ekstra tilsmussede klær rene. Tipsene nedenfor forutsetter at plagget tåler maskinvask.

Blod

Løs opp flekken direkte med kaldt vann, og vask deretter i maskin snarest mulig.

Blekk og tusj (ikke vannløselig)

Bruk litt spylevæske til bil eller rødsprit, for å behandle flekken. Vask umiddelbart i henhold til vaskeanvisningen. OBS! Test forsiktig på en del av plagget som ikke er synlig, for å forsikre deg om at spylevæsken eller rødspriten ikke gir fargeforandringer.

Sjokolade

Skrap forsiktig vekk løs sjokolade før du vasker plagget. Du kan også legge plagget i fryseren og deretter børste vekk sjokoladen forsiktig. Vask i henhold til vaskeanvisningen.

Fettflekker, matolje, smør

Vask flekken med oppvaskmiddel og skyll med varmt vann. Du kan også forbehandle fettflekker med flytende vaskemiddel eller gallesåpe og deretter vaske direkte i maskin.

Kaffe

Skyll med kaldt vann snarest mulig, og vask deretter i henhold til vaskeanvisningen.

Rødvin

Strø rikelig med vanlig bordsalt på flekken, og la saltet suge opp vinen. Forvask deretter flekken for hånd med oppvaskmiddel, vask i maskin i henhold til vaskeanvisningen. Bruk gjerne vaskemiddel med blekemiddel, selv om fargen på plagget da kanskje blir litt falmet.

Tomatsaus, ketchup, gress og bærflekker

Vask plagget i henhold til vaskeanvisningen. Forbehandle flekken med for eksempel gallesåpe, i henhold til produsentens anvisninger. Bruk vaskemiddel med blekemiddel også på fargede klær hvis flekken ikke forsvinner, og vask straks plagget en gang til.

Tyggegummi

”Frys” ned flekken i fryseren eller med et kjøleelement. Skrap deretter vekk og vask i henhold til vaskeråd.

Stearin

Skrap forsiktig bort så mye som mulig. Vær forsiktig så du ikke skader fibrene i stoffet. Legg på et dobbelt lag med tørkerull og stryk over flekken med et strykejern innstilt på lav varme. Gjenta med ny tørkerull til flekken er borte.

Selvdoserende vaskemaskin.

Funksjonen i-DOS sørger for at vaskemaskinen tar seg av doseringen av flytende vaske- og skyllemiddel selv.

Les mer

Selvrensende tørketrommel.

Tørketrommel med selvrensende kondensator gir energiklasse A - 60 %* gjennom hele levetiden.

Les mer

Én motor, mange fordeler.

10 års motorgaranti på alle vaskemaskiner og kombinert vask/tørk fra Bosch med EcoSilence Drive™-motor.