Retningslinjer for personvern for informasjonskapsler

Personvernerklæring

Behandlingsansvarlig

Det er BSH Husholdningsapparater AS, Brynsveien 16, Postboks 6593 Etterstad, 0607 Oslo (heretter varemerket “Bosch”) som driver http://www.bosch-home.no (“nettsiden”) og er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine. Bosch behandler personopplysningene med største forsiktighet og ivaretar ditt personvern. Av denne grunn treffer vi alle tilgjengelige tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at vi og våre tjenesteleverandører følger gjeldende personvernlovgivning.

Ditt personvern

Det er viktig at du er klar over og forstår retningslinjene for personvern og kjenner deg trygg på vår behandling av dine personopplysninger. Husk at du alltid kan kontakte oss hvis du har spørsmål. Du finner kontaktinformasjon under Kontakt- og selskapsinformasjon.

I henhold til gjeldende personvernlovgivning vil vi med denne personvernerklæringen informere deg om typen, samt omfanget av og formålet med vår innsamling, behandling og bruk av personopplysninger som innhentes i forbindelse med din bruk av nettsiden og våre tjenester. Personvernerklæringen beskriver også dine rettigheter overfor oss, og hvordan du håndhever disse rettighetene. Vær oppmerksom på at dersom det er tale om behandling av personopplysninger som bare gjelder spesifikke tjenester, står dette beskrevet for den respektive tjenesten i den respektive kategorien.

Vi behandler bare personopplysningene dine på den måten som personvernlovgivningen tillater. Hvis du for eksempelvis legger inn en bestilling i nettbutikken, kan vi behandle dine personopplysninger for å kunne levere bestillingen din. Det samme gjelder hvis du bruker andre tjenester på nettstedet vårt som krever at personopplysningene dine behandles. Vi kan også behandle personopplysningene dine hvis vi har en berettiget interesse av slik behandling. Et eksempel på det er loggdata som vi innhenter for å kontrollere at nettstedet kan brukes uten problemer. For å utøve dine rettigheter i følge GDPR, fyll ut skjemaet. For øvrige spørsmål som berører personvern: dataprotection-NO@bshg.com.

I følgende avsnitt får du mer detaljert informasjon om hvordan opplysningene dine innhentes, behandles og brukes (dvs. type, omfang og formål med behandlingen av personopplysninger).

Personopplysninger

Personopplysninger er all slags informasjon som kan brukes til å identifisere en fysisk, levende person. Det kan for eksempel være navn, postadresse, e-postadresse eller telefonnummer.

Opplysninger som vi samler inn som standard

Som standard logger vi hver eneste bruk av nettsiden for å kunne finne feil og løse sikkerhetsproblemer. Du finner detaljer om informasjonen som vi samler inn når du besøker nettsiden, nedenfor under punktene ”Loggdata i nettserver” og ”Brukerprofiler som bruker pseudonymer”.

Alle personopplysninger som du gjør tilgjengelig for oss, vil kun brukes og bearbeides av oss for det formålet som du ga opplysningene for. Informasjon som du for eksempel gir via kontaktskjemaet, brukes for å kunne behandle forespørselen din. Hvis personopplysninger samles inn og behandles på en bestemt måte og for en bestemt tjeneste som ikke angis nedenfor, beskrives denne behandlingen mer utførlig under kategoriene for de respektive tjenestene.

Loggdata i nettserver

For å gjøre nettsiden vår mer brukervennlig sender nettleseren din automatisk informasjon (loggdata) til nettserveren vår hver gang du besøker nettsiden. En del av denne informasjonen lagres i loggfiler, med blant annet følgene informasjon:

 • Dato og tidspunkt for besøket
 • Nettadresse (URL) til nettstedet som hadde en kobling hit
 • Filer som er brukt
 • Datavolum som ble overført
 • Nettlesertype- og versjon
 • Operativsystem
 • ID-nummer

Vanligvis analyserer vi bare loggdata for å finne funksjonsfeil på nettsiden eller for å løse sikkerhetsproblemer. Informasjonen er nødvendig for å gjøre tjenesten mer brukervennlig og for å kunne levere det innholdet som du ønsker når du bruker nettsiden. Loggdataene analyseres i tillegg av statistiske årsaker for å kunne forbedre nettsiden og tilkoblede sider.

Brukerprofiler som vi bruker

Vi bruker informasjonskapsler og sporingspiksler for å samle inn data om bruken din av nettsiden til markedsføringsformål (via e-post og annen digital markedsføring), blant annet til informasjon om kampanjer, produkter eller tilbud, og til markedsanalyser, samt for å kunne tilpasse nettsiden etter brukernes behov. Innsamling av brukerdata og opprettingen av en brukerprofil skjer anonymisert ved hjelp av en informasjonskapsel-ID (cookie). Vi oppretter og lagrer med andre ord bare brukerprofiler i anonym form og kombinerer dem aldri med navnet ditt eller annen informasjon, for eksempel e-postadresse, som kan avsløre identiteten din.

Vi samler inn data og oppretter brukerprofiler ved hjelp av tjenesten Adobe Analytics (Omniture) fra Adobe Systems Software Ireland Ltd., 4-6 Riverwalk, Citywest Business Park, Dublin 24, Irland (”Adobe”). Informasjonen om din bruk av nettsiden overføres til Adobes servere, der den analyseres og sendes tilbake til oss i samlet form og viser oss trender i den generelle bruken av nettsiden. Bruksprofilen kobles

ikke sammen med navnet ditt, e-postadressen din eller annen informasjon som kan identifisere deg som enkeltperson.

Inaktivering: Du har rett til å protestere mot innsamling av brukerdataene dine og mot at vi oppretter en anonymisert brukerprofil av denne typen (opt-out). Du kan legge inn protesten på Adobes nettside for opt-out. Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan informasjonskapsler fungerer og om opt-out-mulighetene i Adobe Analytics, finner du offisiell dokumentasjon fra Adobe på dette nettstedet: http://www.adobe.com/en/privacy/opt-out.html.

Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler her.

Adobe Test & Target

Vi innhenter og behandler bruksdata for besøket ditt på nettstedet vårt ved hjelp av analyseinformasjonskapsler og/eller JavaScript for å kunne skreddersy nettstedet (og nyhetsbrevet) på best mulig måte. Bruksdataene dine innhentes og brukes for å opprette en anonymisert bruksprofil med en informasjonskapsel-ID.

Vi bruker tjenesten Adobe Test & Target, som tilbys av Adobe Systems Software Ireland Ltd., 4-6 Riverwalk, Citywest Business Park, Dublin 24, Irland (”Adobe”), for å innhente bruksdata og generere bruksprofiler.

Adobe Test & Target fungerer på grunnlag av A/B-tester. Det innebærer at besøkeren på nettstedet får se en annen versjon av nettstedet enn den opprinnelige (for eksempel med annen formgiving og annet innhold). Ved å sammenligne versjonene kan vi se hvilken versjon av nettstedet som brukerne foretrekker. Informasjonen som er relatert til deg, og som behandles av Adobe Test & Target, kan ikke brukes til å identifisere deg. I tillegg brukes IP-anonymisering, som innebærer at IP-adressen din forkortes før Adobe Test & Target utfører ytterligere behandling. Bruksprofilen kobles ikke sammen med navnet ditt, e-postadressen din eller annen informasjon som kan identifisere identiteten din.

Bruksdata lagres av den aktuelle tjenesten i maksimalt 37 måneder fra innsamlingsdatoen.

Inaktivering: Bruk følgende kobling dersom du vil deaktivere innhenting av bruksdataene dine: http://bsh.tt.omtrdc.net/optout. Bruk koblingen nedenfor for å lese mer om hvordan Adobe Test & Targets-informasjonskapslene fungerer og om opt-out-alternativet: http://www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html.

Mouseflow

For at vi skal kunne utforme hjemmesiden vår på best mulig måte, kan vi innhente bruksdata fra ditt besøk på nettstedet vårt ved hjelp av analyseinformasjonskapsler eller annen teknologi. Som en del av dette registrerer vi musebevegelser og klikk hos tilfeldig utvalgte brukere på nettstedet. IP-adressen din selvfølgelig anonymisert. Denne loggen over din bruk av nettstedet kan analyseres, slik at vi kan finne potensielle forbedringer av nettstedet.

Vi bruker tjenesteleverandøren Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 København, Danmark for innhenting av bruksdata.

Bruksprofilen kobles ikke sammen med navnet ditt, e-postadressen din eller annen informasjon som kan identifisere identiteten din. Bruksdata slettes tre måneder etter innhentingen.

Deaktivering: Bruk Mouseflows opt-out-nettsted via følgende kobling hvis du vil deaktivere innhenting av bruksdata. https://mouseflow.de/opt-out.

Google Maps: Finn forhandlere

Som bruker av vårt nettsted har du tilgang til et kart som viser forhandlere som samarbeider med oss i ditt område. Vi viser dette kartet ved hjelp av Google Maps. Hvis du vil se forhandlere i ditt område, må du angi en plassering, enten manuelt eller ved å la geolokaliseringsfunksjonen i nettleseren fastsette den automatisk. Personlige data behandles ikke hvis du angir plasseringen manuelt, med mindre du angir hjemmeadressen din. For automatisk plasseringsidentifisering med geolokaliseringsfunksjonen i nettleseren kreves det at IP-adressen din behandles.

Google Maps er en tjeneste som tilbys av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Klikk på følgende kobling hvis du ønsker mer informasjon om hvordan personopplysninger behandles ved bruk av Google Maps: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Informasjon som du kan legge igjen til oss

Ved å bruke våre tjenester kan du direkte eller indirekte komme til å legge igjen informasjon. Når du ringer til kundeservice, kan det hende at vi tar opptak avsamtalen, og hvis du chatter med kundeservice, kan tekstene analyseres. Du kan også legge igjen ytterligere informasjon ved hver nye dialog med oss (via telefon, sms, e-post, kontaktskjema eller ved bruk av nettsiden). Dette omfatter også informasjon som du legger igjen når du registrerer deg på for eksempel MyBosch eller i vår nettbutikk. Informasjon som du kan legge igjen til oss, er blant annet:

 • For- og etternavn
 • Adresse
 • Telefonnummer
 • E-postadresse
 • Passord
 • Mobilnummer
 • Passnummer
 • Fødselsdato

For at vi skal kunne tilby betalingstjenester, for eksempel ved kjøp i nettbutikken, kreves det også betalingsinformasjon. Vi har gjort teknologiske og organisatoriske tiltak for å beskytte informasjonen din mot sletting, manipulasjon og uautorisert tilgang. Vi tilpasser fortløpende våre sikkerhetstiltak i henhold til fremskrittene og utviklingen på det teknologiske området. For å gjøre kortkjøpene så sikre som mulig, sendes all informasjon i kryptert form. Det innebærer at informasjonen overføres via en sikker tilkobling og at personopplysningene dine ikke kan leses av utenforstående. Det er mulig å handle i nettbutikken uansett om du er registrert eller ikke.

Informasjon som vi kan hente om deg

Når du bruker tjenestene våre, kan vi ha behov for å innhente opplysninger om deg, i tillegg til de opplysningene som du selv gir oss. Det kan for eksempel dreie seg om informasjon fra samarbeidspartnere og leverandører av betalingstjenester, samt opplysninger om kredittverdighet fra kredittratingbyråer, banker eller opplysningsbyråer.

Informasjon som vi kan hente om deg:

 • For- og etternavn
 • Adresse
 • Telefonnummer
 • E-postadresse
 • Informasjon om varer/tjenester som du har kjøpt hos/av oss
 • Historikk om dine tidligere kjøp
 • Servicestatus og servicehistorikk, for eksempel returer, reklamasjoner, reparasjoner og oppgraderinger av produkter som du har gjort eller bedt om

Informasjon om hvordan du bruker nettsiden, inkludert svartid for nettsiden, hvordan du kom til og forlot nettsiden, hvilke eventuelle nedlastingsfeil som har oppstått, samt leveringsmeldinger når vi kontakter deg

 • Enhetsinformasjon, slik som IP-adresse som brukes til å koble datamaskinen din til Internett, språkinnstillinger, nettleserinnstillinger, tidssoneinnstillinger, operativsystem og plattform samt skjermoppløsning
 • Din geografiske plassering
 • Faktureringsinformasjon

Komfortregistrering (Social Sign-on-alternativet)

Du kan også bruke komfortregistrering (Social Sign-on-alternativet) for å registrere deg på vårt nettsted. Denne typen registrering er tilgjengelig for ulike sosiale nettverk. Når du skal registrere deg, vil du bli omdirigert til nettstedet for det aktuelle sosiale nettverket, der du kan registrere deg med personopplysningene du har. Denne prosedyren kobler brukerkontoen for det sosiale nettverket til brukerkontoen på vårt nettsted. Når koblingen skjer, får vi automatisk personopplysningene som kreves for registrering hos oss fra ditt sosiale nettverk. Du kan finne ut hvilke personopplysninger som overføres fra det sosiale nettverket til oss, ved å lese personverninformasjonen og brukervilkårene som det sosiale nettverket har. Vi lagrer og behandler bare ditt fulle navn og din e-postadresse fra personopplysningene som det sosiale nettverket har, for å kunne tilby våre tjenester.

Ved å koble de to brukerkontoene trenger du ikke registrere deg ytterligere på vårt nettsted, da du allerede er registrert på det sosiale nettverket. For å gjennomføre dette vil det bli plassert en informasjonskapsel i nettleseren. Denne sørger for at informasjonen om at du allerede har benyttet deg av komfortregistrering, kommuniseres til oss og brukes under dine kommende besøk på vårt nettsted for automatisk registrering.

Vi bruker personopplysningene som lagres i forbindelse med komfortregistreringen, utelukkende for å kunne tilby tjenestene på vårt nettsted, spesielt Social Sign-on-alternativet. Vi lagrer registrerte brukeres personopplysninger frem til brukeren avregistrerer brukerkontoen. Registrerte brukere kan når som helst avregistrere seg via sin egen profil. Via profilen kan du også endre eller fjerne opplysningene du oppga om deg selv da du registrerte brukerkontoen.

Nyhetsbrev

Via vårt nettsted kan du abonnere på vårt nyhetsbrev. For å verifisere at påmeldingen utføres av innehaveren av e-postadressen, bruker vi en såkalt double-opt-in-metode. Det betyr at vi registrerer påmeldingen til nyhetsbrevet og sender en e-postmelding med en bekreftelse, en endelig registrering for abonnementet skjer kun hvis eieren av e-postadressen uttrykkelig bekrefter påmeldingen ved å klikke på aktiveringskoblingen i bekreftelsesmeldingen. Vi logger fullføringen av de enkelte trinnene i double-opt-in-metoden for å kunne bevise at du virkelig har meldt deg på nyhetsbrevet.

Vi bruker analyseverktøy til å skreddersy nyhetsbrevet til dine behov, til markedsføringsformål samt til markedsundersøkelser. For å oppfylle disse formålene samler vi inn og behandler opplysninger om din bruk av nyhetsbrevet. Når du åpner en e-post med nyhetsbrev fra oss, vil en fil i e-postmeldingen (en såkalt nettvarde) koble seg til våre servere. Dette gjør at vi kan avgjøre om et nyhetsbrev er åpnet, og i så fall hvilket innhold brukeren har klikket på. Vi samler også inn teknisk informasjon om anordningen som brukes til å laste ned innholdet i nyhetsbrevet (for eksempel tidspunkt, nettlesertype og operativsystem). Vi bruker disse opplysningene kun til statistisk analyse av nyhetsbrevkampanjene.

Hvis du registrerer deg for abonnement på nyhetsbrev, brukes opplysningene du gir i forbindelse med registreringen, kun til å sende deg nyhetsbrev og til å analysere din bruk av nyhetsbrevene. Du kan når som helst si opp abonnementet av nyhetsbrevet. En oppsigelseskobling er inkludert i hvert nyhetsbrev vi sender deg. Du kan også si opp abonnementet direkte på nettstedet når som helst, eller informere oss via kontaktmulighetene som du finner på fanen Kontakt- og selskapsinformasjon. En merknad om at du har sagt opp abonnementet og ikke lenger ønsker nyhetsbrev vil bli lagt inn i vår database.

Deltakelse i undersøkelser eller anmeldelser

Vi utfører undersøkelser på nettsiden vår. Vanligvis gjennomføres disse anonymt. Hvis vi unntaksvis samler inn dine data under en undersøkelse, blir informasjonen du oppgir lagret og brukt av oss til å gjennomføre og følge opp undersøkelsen. Hvilke data vi innhenter til dette formålet avgjøres av selve undersøkelsen. Dine data blir slettet så snart de ikke lenger er nødvendige for undersøkelsen og oppfølgingen av denne.

Du kan også lage omtaler for visse produkter på nettsiden vår. Dataene vi samler inn til dette formålet finnes på skjemaet for dette formålet. Omtaler eller annet brukergenert innhold blir publisert på vår publikumsnettside eller mobile applikasjoner, og kan leses, innhentes og brukes av vår leverandør av omtaler Bazaarvoice, dens filialer, datterselskaper, leverandører og kunder i henhold til vår personvernerklæring. Merk også at Bazaarvoice også bruker følgende teknologi og informasjonen som kommer ut av denne til å levere kundetjenester inkludert svindeloppdagelse og analyse:

 • Informasjonskapsler. Bazaarvoice bruker sine egen informasjonskapsler og informasjonskapsler fra tredjeparter på Bazaarvoice Network. Bazaarvoice bruker informasjonskapsler til å kombinere dine data på tvers av flere nettsider. Du kan styre bruken av informasjonskapsler på individuelt nettlesernivå, men hvis du velger å deaktivere informasjonskapsler, kan det begrense bruken av visse egenskaper og funksjoner til en nettside eller tjeneste.
 • Nøyaktig stedsdata: Hvis denne funksjonen er aktivert på din mobilapp, kan din nøyaktige stedsangivelse bli samlet inn med din uttrykkelig tillatelse. Du kan når som helst velge å ikke bruke stedsbaserte tjenester ved å velge denne innstillingen på enhetsnivå.
 • Enhetsoverskridende innsamling: Dine opplysninger kan kombineres på tvers av alle enheter og nettlesere du bruker til å få tilgang til Bazaarvoice network.

Det juridiske grunnlaget for behandling av dine personopplysninger er vår legitime interesse Art. 6 avsnitt 1 nr. 1 bokstav. f. GDPR, som inkluderer, men ikke er begrenset til,

 • å gi deg muligheten til å vise omtaler på vår nettside,
 • drift av omtaletjenestene,
 • analyse av ytelsen til våre systemer, fjerning av feil, feilsøking og
 • forebygging av svindel omtaler.

Hvis dette inkluderer informasjonskapsler eller annen teknologi som du har gitt samtykke til, er det juridiske grunnlaget for vår behandling av dine personopplysninger ditt samtykke.

Kontaktskjema

Når du kontakter oss via e-post eller kontaktskjemaet på nettsiden lagres opplysningene du skriver inn, og de brukes for å behandle forespørselen din og eventuelle oppfølgingsspørsmål.

Bruker-/medlemskonto

Du kan i enkelte tilfeller være nødt til å opprette en konto for å få tilgang til beskyttede deler av nettsiden. Da må du gå gjennom en registreringsprosess der du bes oppgi bestemte personopplysninger om deg selv.

Dersom du velger å registrere deg via pålogging på sosiale medier (f.eks. pålogging via Facebook- eller Twitter-kontoen din), fylles registreringsskjemaet automatisk ut med informasjon som du har valgt å gjøre offentlig på det sosiale mediet du bruker. Vi vil ikke innhente noen annen informasjon som kan være tilgjengelig på det sosiale mediet (f.eks. interesser, hobbyer eller gruppetilhørighet). Vær oppmerksom på at vi ikke har ansvar for retningslinjer for personvern på tredjeparts nettside (f.eks. Facebook). Du bør sette deg inn i retningslinjene for personvern på hver aktuelle nettside som samler inn personlig informasjon.

Vår behandling av dine personopplysninger

I forbindelse med at du kjøper varer eller tjenester av Bosch kan personopplysningene dine lagres og brukes for å tilby, utføre og forbedre tjenestene våre.

Med støtte i kjøpsavtalen og vilkåravtalen med medlemmer av MyBosch skal personopplysningene dine brukes til følgende:

 • Gjennomføre kjøpet ditt av varer og tjenester og ved behov verifisere identiteten din og kontrollere alderen din.
 • Gi deg kundestøtte og informasjon om produkter og tjenester som du ber oss om.
 • Administrere, utvikle, forbedre og teste tjenestene våre og systemene som de tilbys i.
 • Administrere medlemskap i MyBosch og brukerkontoen din.
 • Kunne gi fordeler og tilbud til medlemmer av MyBosch.
 • Kunne gi medlemmer en personlig tilpasset opplevelse.
 • Markedsføre produkter og tjenester.

Dersom du gir ditt samtykke, blir personopplysningene dine behandlet for at vi skal kunne gjøre følgende:

 • Sende ut nyhetsbrev med aktuelle tilbud (ikke-medlemmer).
 • Ved hjelp av informasjonskapsler lagre nettinnstillingene dine for å gi deg en personlig brukeropplevelse samt gi deg relevante markedstilbud.
 • Invitere deg til å delta i kundeundersøkelser og forretningsutviklingsinitiativer.

Bosch behandler også personopplysninger med grunnlag i en berettiget interesse, slik som følgende:

 • Evaluere og forbedre sortimentet og tjenestene våre samt systemene som de tilbys i, for eksempel ved hjelp av feilsøking, dataanalyse, utvikling, testing og lignende (forretningsutvikling og kvalitetsformål)
 • Behandle kundetjenestesaker og svare på spørsmål, klager og lignende (gi god service, kvalitet og opplæring)
 • Hindre misbruk av en tjeneste (hindre, forebygge og gjennomgå brudd)
 • Gjennomføre og delta i konkurranser og arrangementer (gi god service)
 • Lagre påbegynt bestilling/handlekurv (gi god service)
 • Del og les andre kunders vurdering av produkter (gi god service)

Bosch samler også inn og behandler personopplysninger for å overholde aktuelle lover, for eksempel bokføringslover, skattelovgivning og lignende. Grunnlaget for slik behandling av personopplysninger er at Bosch har en rettslig forpliktelse om å foreta slik behandling.

Vår behandling av dine personopplysninger: Detaljert

Formål Type behandling Type personopplysninger Lovlighet Lagringsperiode
Gjennomføre bestillingene dine og administrere kjøpene dine Mottak av bestilling
Identifisering
Administrering av levering
Administrering av betaling
Administrering av reklamasjons- og garantisaker
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Betalingsinformasjon
Kredittopplysninger fra kredittvurderingsselskap
Kjøpsinformasjon (for eksempel hvilken vare som er bestilt, eller om varen skal leveres til en annen adresse
Brukeropplysninger for medlemsklubb (bare medlemmer)
Kundenummer
Oppfyllelse av kjøpsavtalen

36 måneder for å kunne administrere eventuelle reklamasjons- og garantisaker
For å markedsføre produkter og tjenester

Sende nyhetsbrev med markedsføringstilbud via e-post Navn
E-post
Oppfylle avtalen med medlemmer, berettiget interesse for nåværende eller nylig avsluttede kunde-/ og forbrukerrelasjoner (e-shop, eventer, konkurranser, serviceytelse, etc). I andre tilfeller samtykke For nyhetsbrev til medlemmer – til medlemskapet avsluttes. For kunde- og forbrukerrelasjoner – 1 år etter siste kontakt. Ved samtykke – så lenge samtykket består.
For å kunne administrere ditt medlemskap i MyBosch og brukerkontoen din Oppretting av påloggingsfunksjon
Sikre identitet
Opprettholdelse av korrekte og oppdaterte opplysninger
Mulighet for at du skal kunne følge kjøpene og betalingshistorikken (for eksempel i nettbutikken).
Administrering av dine kundevalg om for eksempel betalingsmåte og levering
Lage handlelister, gi forslag til innkjøpslister eller lignende
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Kjøpshistorikk
Brukernavn og passord
Betalingsinformasjon
Brukeropplysninger for medlemsklubb
Oppfyllelse av avtalen med MyBosch Til medlemskapet avsluttes
For å kunne gi fordeler og tilbud til medlemmer av MyBosch. Lage personlige tilbud og generelle medlemstilbud, tilpassede nyheter, produktanbefalinger, inspirasjon, fordeler og invitasjoner til arrangementer.
Analyser av opplysningene vi samler inn for dette formålet. Vi ser for eksempel på kjøpshistorikk, alder, kjønn, bosted, angitte innstillinger samt resultat fra kundetilfredshets- eller markedsundersøkelser og tar en analyse på individnivå̊ som kan resultere i at du sorteres inn i en kundegruppe (såkalt kundesegment). Resultatene fra analysen ligger til grunn for blant annet dine personlige tilbud og tilpassede fordeler. Forskjellige medlemmer kan derfor få forskjellige tilbud.
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Kjøpshistorikk
Brukernavn og passord
Betalingsinformasjon
Brukeropplysninger for medlemsklubb
Oppfyllelse av avtalen med MyBosch Til medlemskapet avsluttes
For å kunne gi besøkende og medlemmer en personlig tilpasset opplevelse Lage et personlig tilpasset innhold, for eksempel ved hjelp av relevante produktanbefalinger, presentasjon av tilbud og andre lignende tiltak som innebærer en forenkling for deg
Forenkling av din bruk av våre tjenester (for eksempel ved å lagre favoritter, innkjøpslister og personlige innstillinger)
Personlig kommunikasjon basert på̊ din adferd som medlem.
Analyser av opplysningene vi samler inn for dette formålet. Basert på opplysningene vi samler inn (for eksempel kjøps- og klikkhistorikk), tar vi en analyse på individnivå̊. Basert på resultatene tilpasses kommunikasjonen og tilbudene. Resultatene brukes også for å utvikle vårt produkt- og tjenestesortiment
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Kjøpshistorikk
Brukernavn og passord
Betalingsinformasjon
Brukeropplysninger for medlemsklubb (bare medlemmer)
Oppfyllelse av avtalen for MyBosch eller samtykke fra besøkende Til medlemskapet avsluttes eller samtykket trekkes tilbake eller fornyes
For å invitere deg til å delta i kundeundersøkelser og forretningsutviklingsinitiativer som å evaluere Boschs nettsted, produkter og tjenester Kommunisere med deg ang. undersøkelser/initiativer
Informasjon om aktivitet som du deltar / har deltatt i
Analyse av adferd, inntrykk, svar og kommentarer
Innspilling av lyd og skjermbevegelser (bare ved samtykke)
Registrering av din interesse for fremtidige undersøkelser
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Tekniske opplysninger om datamaskiner, mobiltelefoner og andre enheter som brukes, samt de aktuelle innstillingene
Informasjon om hvordan du bruker siden vår med for eksempel musebevegelser, klikk og lignende.
Dine kommentarer og synspunkter om våre sider, tjenester og produkter
Kjønn (bare medlemmer)
Alder (bare medlemmer)
Data som du kan velge å dele med oss (ikke medlemmer)
Kjønn
Alder
Sivilstand
Barn i husholdningen
Boform
Jobb
Oppfyllelse av avtalen for MyBosch (for medlemmer)
For øvrige samtykker.
Til avtalen eller samtykket trekkes tilbake
For å gjennomføre og administrere deltaking i konkurranser og arrangementer Kommunisere med deg som deltar i konkurransen
Kommunisere med deg før og etter arrangementet (for eksempel bekreftelse på påmeldinger, spørsmål eller evalueringer)
Identifisere og kontrollere alderen din
Kåre vinnere og formidle premier
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Fødselsdata
Opplysninger som du gir i en konkurranse, f.eks. bilder
Opplysninger som du gir for et arrangement
Medlemsopplysninger for arrangement som retter seg mot medlemmer
Oppfyllelse av avtalen for MyBosch ved arrangement/konkurranser for medlemmer Ellers ved berettiget interesse for å administrere deltakelsen din i konkurranser/arrangementer Så lenge konkurransen/arrangementet (inkludert ev. bedømmelse) pågår
For å kunne gi deg kundestøtte og informasjon om produkter og tjenester som du ber oss om samt administrere kundetjenestesaker og svare på forespørsler, klager og lignende Kommunisere og besvare ev. spørsmål til kundeservice (via telefon, digitale kanaler inkl. sosiale medier)
Identifisering
Behandling av eventuelle klage- og kundestøttesaker
Innspilling av samtale i opplærings- og kvalitetsøyemed
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Lydinnspilling
Din korrespondanse
Betalingsinformasjon
Brukeropplysninger for medlemsklubb (bare medlemmer) Bestillingsopplysninger
Oppfyllelse av kjøpsavtalen ved spørsmål om kjøpet, ellers med grunnlag i berettiget interesse. Behandlingen er nødvendig for å kunne dekke vår og din berettigede interesse av å administrere kundeservicesaker Til kjøpet er gjennomført (inkl. levering og betaling) og i en periode på 3 år etterpå for å kunne administrere eventuelle reklamasjons- og garantisaker. Innspilt samtale og chatkommunikasjon kan lagres i maksimalt 90 dager. For øvrige saker avhengig av behandling, maksimalt 2 år.
For å kunne tilby originalservice av husholdningsapparater som ikke dekkes av garanti eller reklamasjonsrett Administrering av servicebestilling og servicebesøk
Administrering av betaling
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Personnummer
Betalingsinformasjon
Behandlingen er nødvendig for å kunne dekke vår og din berettigede interesse av å administrere originalservice Avhengig av behandling, men maksimalt i 3 år
For å kunne tilby produktopplæring og tilby arrangementer for våre forhandlere Lage og administrere deltakerlister
Reiseadministrasjon
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel e-post og telefonnummer)
Kundenummer
Passnummer
Behandlingen er nødvendig for å kunne dekke vår og forhandlerens interesse av å få opplæring i og bli kjent med produktene Til opplæringen eller arrangementet er gjennomført
For av sikkerhets- og brannsikkerhetsårsaker å kunne håndtere opplysninger om besøkende til vårt showroom Registrering i besøkshåndteringssystem Navn
Telefonnummer
Navn på den man besøker
Registreringsnummer kjøretøy
Behandlingen er nødvendig for av sikkerhetsmessige årsaker å kunne dekke vår og din berettigede interesse av å vite hvem som befinner seg i bygningen Fra innsamlingstidspunktet og 6 måneder fremover
For å dele og lese andre kunders vurdering av produkter (gi god service) Lage en brukeridentitet, slik at du kan publisere vurderinger på våre nettsider Navn/brukernavn
Din ev. vurdering av produkt/tjeneste
Behandlingen er nødvendig for å kunne dekke vår og din berettigede interesse av å dele og lese produktomtaler fra brukerne Avhengig av behandling, men maksimalt 7 år.
For å evaluere og forbedre sortimentet og tjenestene våre samt systemene som de tilbys i, for eksempel ved hjelp av feilsøking, dataanalyse, utvikling, testing, forskning og lignende (forretningsutvikling og kvalitetsformål) Gjøre tjenester mer brukervennlige, for eksempel endre brukergrensesnittet for å forenkle informasjonsstrømmen eller for å løfte frem funksjoner som ofte brukes av kunder i våre digitale kanaler
Hente informasjon for å forbedre vare- og logistikkflyten, for eksempel ved å kunne prognostisere innkjøp, lager og leveranser
Hente informasjon for å utvikle og forbedre sortimentet vårt
Hente informasjon for å utvikle og forbedre foretakets ressurseffektivitet ut fra et miljø- og bærekraftperspektiv, for eksempel ved å effektivisere innkjøp og planlegging av leveringer
Hente informasjon for å planlegge nyetableringer av lager
Gi deg mulighet til å påvirke sortimentet vårt
Hente informasjon for å forbedre IT-systemet, slik at vi kan styrke sikkerheten for oss og deg som kunde/besøkende
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel e-post og telefonnummer)
Alder
Kjønn
Bestillingsinformasjon og brukergenererte data (for eksempel klikk og besøkshistorikk)
Korrespondanse med deg samt eventuelle tilbakemeldinger fra deg om våre produkter og tjenester
Tekniske opplysninger om datamaskiner, mobiltelefoner og andre enheter som du bruker, samt de aktuelle innstillingene
Informasjon om hvordan du har samhandlet med oss, hvor lenge du har brukt tjenesten, hvor og hvor lenge de ulike sidene ble besøkt, svartider, hvordan og når du forlater tjenesten og lignende

Berettiget interesse for å dekke vår og våre kunders berettigede interesse for å evaluere og forbedre våre sortimenter og tjenester og systemene som de tilbys i Fra innsamlingen og 3 år fremover
For å hindre misbruk av Boschs tjenester som en del av vårt arbeid for å holde tjenestene trygge og sikre Undersøke eller forhindre bedrag eller andre lovbrudd gjennom for eksempel hendelsesrapportering i lagereiendom.
Forhindre søppelpost, phishing, trakassering, forsøk på ulovlig pålogging på brukerkontoen eller annet som er forbudt i henhold til lovgivning eller våre kjøps-, medlems- eller tjenestevilkår
Beskytte og forbedre IT-miljøet mot angrep og inntrenging
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Videoinnspillinger fra kameraovervåking
Bestillingsinformasjon
Tekniske opplysninger om datamaskiner, mobiltelefoner og andre enheter som du bruker, samt de aktuelle innstillingene
Opplysninger om hvordan våre digitale tjenester brukes
Juridiske plikter, hvis aktuelt, ellers berettiget interesse av å forhindre misbruk av en tjeneste (forhindre, forebygge og undersøke brudd) Avhengig av behandling, men maksimalt 3 år
For å kunne oppfylle selskapets rettslige forpliktelser (for eksempel bokføringslover, hvitvasklover eller lignende) Oppfylle rettslige forpliktelser i henhold til juridiske krav, dommer eller myndighetsbeslutning. Slike krav kan for eksempel gjelde reglene om produktansvar og produktsikkerhet, slik som fremlegging av kommunikasjon og informasjon til allmennheten og kunder vedrørende produktvarsel og produkttilbakekalling ved for eksempel en defekt eller helsefarlig vare) Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Betalingsinformasjon
Din korrespondanse
Opplysninger om kjøpstidspunkt, kjøpssteder, eventuelt feil/klager
Brukeropplysninger for medlemsklubb (bare medlemmer)
Rettslig forpliktelse Bokføring 7 år
(bokføringsloven)
Produktansvar 10 år (produktansvarslov)
Produktsikkerhet 5 år
(produktsikkerhetslov)
Hvitvasking 5 år
(lov om tiltak mot hvitvasking og finansiering av terrorisme)

Hvem kan vi dele informasjon med?

Vi kan i enkelte tilfeller overføre eller dele informasjon med utvalgte tredjeparter. Vi treffer alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at personopplysningene dine håndteres på en sikker måte og med et tilstrekkelig beskyttelsesnivå når opplysningene overføres eller deles med såkalte tredjeparter.

Selskaper som er del av Bosch-konserner og våre leverandører/samarbeidspartnere

Bosch kan overføre personopplysningene dine til andre selskaper i Bosch-konsernet og til våre leverandører/samarbeidspartnere for utføring av våre kontraktmessige forpliktelser overfor deg og for andre formål som fremgår av denne personvernerklæringen.

Dersom tjenesteleverandørene/samarbeidspartnerne har forpliktet seg til å handle i henhold til våre strenge retningslinjer for behandling av personopplysninger, slik som en databehandler i henhold til personvernlovgivningen, er det ikke nødvendig med ditt ditt samtykke for at slike eksterne parter skal kunne behandle dine personopplysninger. Dersom ditt samtykke etter gjeldende personvernlovgivning likevel er nødvendig for at vi skal kunne utlevere personopplysningene dine til slike tjenesteleverandører/samarbeidspartnere, vil vi informere deg i det enkelte tilfelle, og ikke utlevere noen av dine personopplysninger uten ditt samtykke.

Myndigheter

Bosch kan utlevere nødvendig informasjon til offentlige myndigheter som politi, skattemyndigheter eller andre myndigheter hvis dette er påkrevd i henhold til lovgivning eller hvis du har samtykke til at vi gjør det.

Ved formidling

Hvis Bosch selger eller kjøper noen virksomhet eller eiendeler, kan vi utlevere dine personopplysninger til en fremtidig selger eller kjøper av en slik virksomhet eller eiendel. På samme måte kan Bosch utlevere og dele personopplysninger om Boschs kunder dersom Bosch eller en vesentlig del av alle Boschs ressurser skulle overtas av en tredjepart.

Hvor lagrer vi personopplysningene dine?

Vi gjør vårt beste for å behandle personopplysningene dine i EU/EØS. Opplysningene kan likevel i enkelte tilfeller bli flyttet til et land utenfor EU/EØS og der bli behandlet av et selskap i Bosch-konsernet eller av noen andre av Boschs leverandører. Bosch vil alltid beskytte personopplysningene dine, og derfor treffer vi alle juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at personopplysningene håndteres sikkert og med et tilstrekkelig beskyttelsesnivå som tilsvarer og er på samme nivå som beskyttelsen som tilbys innen EU/EØS.

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?

Vi lagrer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å utføre våre kontraktmessige forpliktelser overfor deg og slik det kreves i henhold til lovfestede lagringstider.

Hva gjør vi ikke med opplysningene dine?

Bosch kommer ikke til å selge personopplysningene dine til tredjepart, med mindre du samtykker til dette eller det kreves i henhold til gjeldende lovgivning.

Opplysninger om mindreårige

Mindreårige kan ikke overføre personopplysninger til oss uten tillatelse fra foresatte.

Dine rettigheter som registrert

Din rett til informasjon om opplysningene dine (såkalt registerutdrag)

Du har rett til å be om å få kostnadsfri tilgang til personopplysningene vi behandler om deg. Informasjonen gis i form av et utdrag med angivelse av formål, kategorier av personopplysninger, kategorier av mottakere, lagringsperioder, informasjon om hvor opplysningene samles inn fra og forekomsten av eventuelt automatisk beslutningstaking.

Ved begjæring om registerutdrag kan vi komme til å spørre om ytterligere opplysninger for å sikre en effektiv håndtering og at informasjonen gis til rett person.

Din rett til å korrigere og supplere opplysningene dine

Du kan be om at personopplysningene endres hvis de ikke er korrekte. Innenfor rammen av det angitte formålet har du også rett til å supplere eventuelt ufullstendige personopplysninger. Husk at du som er medlem av MyBosch, selv kan enkelt endre dine personopplysninger når du er pålogget.

Din rett til å slette opplysningene dine

Du kan be om at vi sletter personopplysninger som vi behandler om deg, i disse tilfellene:

 • Opplysningene er ikke lenger nødvendige for formålene som de er samlet inn eller behandlet for.
 • Du har en innsigelse knyttet til den interesseavveiningen vi har utført med henblikk på å påvise at det foreligger en berettiget interesse for behandlingen vi foretar, , og dine interesser eller rettigheter veier tyngre enn vår berettigede interesse.
 • Du har en innsigelse mot behandling med formål om direkte markedsføring
 • Personopplysningene behandles på en ulovlig måte.
 • Personopplysningene må slettes for å oppfylle en rettslig forpliktelse som vi omfattes av.
 • Personopplysninger har blitt samlet inn om et barn (under 13 år) som du har foreldreansvar for, og innsamlingen har skjedd i forbindelse med tilbud i informasjonssamfunnets tjenester (for eksempel sosiale medier).

Vær oppmerksom på at vi kan avvise forespørselen din hvis det finnes juridiske plikter som hindrer oss i å umiddelbart slette enkelte personopplysninger. Disse forpliktelsene kommer fra bokførings- og skattelover, bank- og hvitvaskingslover, men også fra forbrukerlover. Det kan også hende at behandlingene er nødvendige for at vi skal kunne fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettslige krav. Hvis vi er forhindret fra å gå med på en forespørsel om sletting, vil vi i stedet hindre at personopplysningene kan brukes til andre formål enn det formålet som forhindrer den forespurte slettingen.

Din rett til begrensning

Du har rett til å be om at vår behandling av dine personopplysninger begrenses og at opplysningene bare skal lagres av oss i følgende situasjoner:

 • I den perioden vi trenger for å å kontrollere at personopplysningene er korrekte, hvis du bestrider opplysningenes korrekthet
 • Hvis behandlingen er ulovlig, og du motsetter deg at opplysningene slettes og i stedet vil at vi begrenser bruken av opplysningene
 • Hvis du, til tross for at vi ikke trenger opplysningene lenger, vil at vi skal beholde dem, slik at du skal kunne benytte opplysningene for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare juridiske krav, eller ved avventing av kontroll av hvilke berettigede interesser, dine eller våre, som veier tyngst hvis du har reist en innvending mot behandlingen.

I enkelte tilfeller kan vi imidlertid ikke gå med på en forespørsel om begrensning av behandlingen, for eksempel hvis vi har behov for personopplysningene for at vi skal kunne forsvare våre rettigheter eller beskytte noen andres rettigheter. Hvis det skjer en begrensning i behandlingen, skal vi varsle alle vi har sendt opplysningene dine til om denne begrensningen. Ved forespørsel vil vi også informere deg om hvem vi har sendt informasjon om slik begrensning av behandling til.

Din rett til å trekke tilbake samtykke

Hvis behandlingen er avhengig av ditt samtykke, kan du når som helst trekke tilbake samtykket til behandling av opplysningene dine.

Din rett til dataportabilitet

Du har rett til å be om å få personopplysningene dine utlevert i et maskinlesbart format, og du har rett til å bruke slike personopplysninger på annet vis, dersom personopplysningene du har gitt til oss, behandles med støtte av ditt samtykke eller hvis behandlingen er basert på avtale med oss. En forutsetning for slik dataportabilitet er at overføringen er teknisk mulig og kan skje automatisert.

Koblinger til andre nettsider

Nettsiden inneholder lenker til andre nettsider. Hvis du går til andre nettsider, gjelder ikke lenger Boschs brukervilkår. Vi anbefaler at du leser brukervilkårene for disse nettsidene.

ChannelSight – ”Kjøp på nettet”

Mange av våre produkter kan du kjøpe direkte via lenker til nettbutikker som drives av forhandlere som samarbeider med oss (”Kjøp på nettet”). Til dette formålet brukes sporingspiksler og informasjonskapsler (dvs. konverteringssporing) dels når du dirigeres til den aktuelle produktsiden i forhandlerens nettbutikk, og dels hvis du kjøper produktet i forhandleres nettbutikk. Bruksdata som innhentes på denne måten, brukes til å måle hvor attraktiv funksjonen ”Kjøp på nettet” er, og også i enkelte tilfeller for provisjonsberegning opp mot forhandlerens nettbutikk (selskapsnett). Noen ganger betaler forhandlerens nettbutikk provisjon til oss når vi har dirigert potensielle kunder og kjøpere til dem.

Vi bruker tjenesteleverandøren ChannelSight Ltd., Suite 3, Anglesea House, Carysfort Ave., Blackrock, Co. Dublin, Irland (www.channelsight.com) for sporingen. Opplysningene om din bruk av funksjonen ”Gå til forhandlerens nettsted” overføres til ChannelSights servere, der opplysningene analyseres og returneres til oss kun i form av kumulative data som viser trender i bruken av denne funksjonen.

Obs! Den nevnte sporingen er direkte koblet til funksjonen ”Kjøp på nettet”. Ved å klikke på knappen ”Kjøp på nettet” på nettstedet vårt, godtar du slik sporing for angitte formål, spesielt for datainnhenting for ChannelSight og forhandleren, samt overføring av data fra ChannelSight og forhandleren til oss. Bruksdata slettes når de ikke lenger er nødvendig for provisjonsberegning eller analyse. Slik analyse av bruken av slike koblinger er nødvendig for oss for å kunne tilby denne tjenesten. Vi vurderer det derfor slik at vi har berettiget interesse til å gjøre slik sporing, så fremt du ikke selv har deaktivert sporingen som nevnt i neste avsnitt.

Deaktivering: Du kan deaktivere sporingen ved å fjerne informasjonskapselfilene som nettstedet vårt har plassert på datamaskinen din (via innstillingene i nettleseren) og senere ikke bruke knappen ”Gå til forhandlerens nettsted” flere ganger. I stedet kan du besøke forhandlerens nettbutikk ved å skrive nettadressen i nettleseren eller bruke en søkemotor.

Hvordan beskyttes personopplysningene dine?

Vi har gjort tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte personopplysningene dine mot sletting, manipulasjon og uautorisert tilgang. Vi tilpasser fortløpende våre sikkerhetstiltak i henhold til fremgangen og utviklingen på det teknologiske området. For å for eksempel gjøre kortkjøp så sikre som mulig, sendes all informasjon i kryptert form. Det innebærer at informasjonen overføres via en sikker tilkobling og at personopplysningene dine ikke kan leses av utenforstående. Det er bare personene som faktisk trenger å behandle personopplysningene dine for at vi skal kunne oppfylle våre angitte formål, som har tilgang til dem.

Hvordan vi kan bruke din brukerprofil til markedsføring

Vi bruker ulike markedsføringsverktøy på nettstedet hvis du har gitt oss tillatelse til det. Tillatelse kan du for eksempel gi oss gjennom ditt samtykke via informasjonskapselbanneret. Markedsføringsverktøyet vi bruker, gjør at vi kan gi deg informasjon om våre produkter på vårt nettsted og andre nettsteder som kan være av interesse for deg når du bruker vårt nettsted. Til dette formålet samler og bearbeider vi brukeratferden når du besøker nettstedet, for eksempel sidene du har besøkt på vårt nettsted, navigasjonsmønster, kjøpte produkter og lignende opplysninger. Innsamlingen av brukeropplysningene og opprettelsen av en brukerprofil basert på disse opplysningene, skjer på en opplysningslagrende måte ved hjelp av en informasjonskapsel-ID eller annen teknologi.

Vi bruker også markedsføringsverktøy fra samarbeidspartnere. Våre samarbeidspartnere er ansvarlige for sin behandling av dine opplysninger. Nedenfor finner du informasjon om hvilke teknologier og samarbeidspartnere vi bruker, samt informasjon om hvordan du kan hindre innsamling og behandling av opplysningene som er beskrevet ovenfor. Vi henviser separat til markedsføringsverktøy som vi har ansvaret for.

Vi bruker markedsføringsverktøy til å plassere annonser som er relevante for brukere på våre egne nettsteder og på tredjepartsnettsteder. Markedsføringsverktøyene kan også brukes til å forbedre våre kampanjeresultatrapporter og hindre at en bruker ser de samme annonsene mer enn én gang. Vi kan også registrere om annonsene har hatt den tiltenkte effekten, for eksempel ved at en bruker som har sett en annonse vi har lagt ut, senere kjøper noe på vårt nettsted ved å bruke den samme nettleseren. Når du besøker nettstedet, oppretter nettleseren automatisk en direkte forbindelse til serveren hos den aktuelle tjenesteleverandøren. Gjennom denne integreringen får tjenesteleverandøren informasjon om at du har besøkt relevante deler av vårt nettsted eller at en annonse er blitt klikket på og sender tilsvarende evalueringer til oss.

Hvis du har en tjeneste registrert hos en tjenesteleverandør, kan denne tjenesteleverandøren utlede besøket til din konto. Selv om du ikke er registrert hos den aktuelle tjenesteleverandøren, eller ikke har logget inn, vil din IP-adresse bli overført til tjenesteleverandøren som en del av den ovennevnte teknologiske prosessen, hvis det er nødvendig for leveringen av tjenesten. Enkelte tjenesteleverandører oppretter for eksempel en brukerprofil også for ikke-registrerte eller ikke-innloggede brukere som ikke er koblet til en konto hos tjenesteleverandøren på grunnlag av den overførte informasjonen. Du kan unngå dette hvis du ikke åpner innhold fra en tjenesteleverandør på vårt nettsted (for eksempel videoer fra tredjeparter).

Vi bruker også teknologi for å forbedre kvaliteten på annonsene. Kvalitetsforbedringer inkluderer blant annet at annonser kun formidles til brukere som potensielt er interessert i våre produkter og tjenester samt til brukere som oppfyller visse krav (såkalte ”tilpassede målgrupper”).

Nedenfor informerer vi deg om tjenesteleverandørene av markedsføringsverktøyene som brukes av oss, deres personvernbestemmelser og om hvordan du – fra den aktuelle tjenesteleverandøren – permanent kan hindre innsamling av brukeropplysninger. For å hindre at det settes informasjonskapsler i nettleseren, kan du også deaktivere bruken av informasjonskapsler direkte via innstillingene for nettleseren samt fjerne informasjonskapslene som allerede er satt inn. Vær klar over at denne handlingen ikke fjerner brukerprofiler som allerede er opprettet av tjenesteleverandøren, men bare hindrer den fremtidige innsamlingen av ytterligere brukeropplysninger.

Google Ad Server

Vi bruker det elektroniske markedsføringsverktøyet Google Ad Server (tidligere BoubleClick) fra Google LLC,1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google").

Brukeropplysningene vil bli slettet 540 dager etter innsamlingstidspunktet. Hvis du ønsker mer informasjon om ”DoubleClick”, kan du gå inn på https://www.google.de/doubleclick, eller Googles generelle personvernerklæring: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Vi er ansvarlige for vår bruk av Googles elektroniske markedsføringsverktøy. Vi har inngått en databehandleravtale med Google der det fremgår at kundenes personopplysninger må behandles i tråd med våre instruksjoner, at de ikke må videresendes til tredjeparter og at de må være tilstrekkelig teknologisk beskyttet.

Opt-out: For å hindre innsamling av brukerdata permanent tilbyr Google en plugin for nettlesere: http://www.google.com/settings/ads/plugin. For å deaktivere kun interessebaserte annonser, kan du blokkere bruken av tredjeparts informasjonskapsler eller informasjonskapsler fra domenet "www.googleadservices.com" eller deaktivere interessebaserte annonser via denne koblingen: https://www.google.de/settings/ads.

Facebook Pixels og tilpassede målgrupper

Vi bruker det elektroniske markedsføringsverktøyet "Facebook Pixels and Custom Audiences" fra Facebook Inc. 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA og, hvis du er bosatt i EU, Facebook Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ("Facebook").

Facebook har ansvaret for sin behandling av dine personopplysninger som en del av Facebooks ”retningslinjer for databruk”. Du kan finne informasjon om Facebook-annonser og Facebook Pixels via følgende koblinger: https://www.facebook.com/policy og https://www.facebook.com/business/help/651294705016616.

Opt-out: For å hindre innsamling av brukeropplysninger permanent, kan du bruke følgende kobling: [Opt-out Link]. Som registrert Facebook-bruker kan du også angi hvilken type annonser som skal vises for deg på Facebook. Dette gjør du via denne koblingen: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads.

Google Ads & Remarketing

Vi bruker det elektroniske markedsføringsverktøyet "Google Ads & Remarketing" fra Google LLC,1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Vi er ansvarlige for vår bruk av Googles elektroniske markedsføringsverktøy.

Informasjonskapslene som brukes i tjenesten, mister vanligvis gyldigheten etter 30 dager og har ikke til hensikt å identifisere deg personlig. Google gir oss kun statistiske evalueringer. Google bearbeider dine opplysninger i tråd med Googles ”retningslinjer for databruk”. Du finner mer informasjon ved å klikke på følgende kobling: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy.

Opt-out: For å hindre innsamling av brukerdata permanent tilbyr Google en plugin for nettlesere: http://www.google.com/settings/ads/plugin. For å deaktivere kun interessebaserte annonser, kan du blokkere bruken av tredjeparts informasjonskapsler eller informasjonskapsler fra domenet "www.googleadservices.com" eller deaktivere interessebaserte annonser via denne koblingen: https://www.google.de/settings/ads. Interessebaserte annonser kan også deaktiveres via koblingen: http://www.aboutads.info/choices hvis leverandøren har blitt med i den selvregulerende kampanjen ”About ads”.

Sosiale nettverk og lignende nettverk og tjenester

Innhold fra vårt nettsted kan deles i sosiale nettverk ved hjelp av integrerte sosiale medieknapper. Medieknappene gjør det lettere å dele innhold og er integrert med enkle hyperkoblinger i stedet for sosiale plugins utviklet av leverandører av de sosiale nettverkene. Dette sikrer at dine opplysninger ikke automatisk overføres til sosiale nettverksservere så snart du kommer til vårt nettsted. Når du deler innhold fra nettstedet, overfører vi kun informasjon som kreves for å kunne dele relevant innhold (for eksempel koblingen til innholdet du vil dele) til det sosiale nettverket, og vi overfører ikke personopplysninger når dette skjer.

Vær klar over at du kan finne enkle koblinger til vårt nettsted i sosiale nettverk. Hvis du følger en kobling fra vårt nettsted til et sosialt nettverk, eller hvis du logger inn på et sosialt nettverk for å dele innhold fra vårt nettsted, behandles dine opplysninger av leverandøren av det aktuelle sosiale nettverket.

Hvis du er registrert og innlogget i nettverk eller tjenester som krever registrering når du bruker vårt nettsted eller enkelte funksjoner (for eksempel Vimeo, YouTube), kan nettverket eller tjenesten samle inn opplysninger om bruken eller innstillingene, for eksempel hvilke videoer du har spilt av og videoenes avspillingsstatus. Hvert nettverk eller hver tjeneste er ansvarlig for sin innsamling av disse opplysningene, og personopplysninger behandles i henhold til personopplysningsansvaret. Hvis du ønsker informasjon om formålet og omfanget av personopplysningsinnsamlingen, den videre bearbeidingen og bruken av personopplysninger fra de ulike tjeneste- eller nettverksleverandørene, samt dine rettigheter og alternativer for innstillinger for å beskytte din integritet, viser vi til informasjonen om beskyttelse for personopplysninger som er tilgjengelig på nettstedet til den aktuelle tjeneste- eller nettverksleverandøren.

Din kontaktperson for alle spørsmål om personopplysninger

Vår personvernrådgiver overvåker at vi følger gjeldende lover og behandler personopplysningene på riktig måte. For å utøve dine rettigheter i følge GDPR, fyll ut skjemaet. For øvrige spørsmål som berører personvern: dataprotection-NO@bshg.com

Tillsynsmyndighet

Datatilsynet er den tilsynsmyndigheten som i Norge overvåker at de som behandler personopplysninger, følger personvernforordningen. Hvis du mener at Bosch behandler personopplysningene dine i strid med personvernforordningen, har du rett til å sende en klage til Datatilsynet.

Kontaktinformasjon

Telefonnummer: 22 39 69 00

E-post: postkasse@datatilsynet.no

Endringer i disse retningslinjene for personvern

Denne personvernerklæringen kan endres ved behov, for eksempel for å kommunisere eventuelle endringer i tjenestene våre som er relevante for databeskyttelsen, på grunn av teknologisk utvikling, ved endringer i Boschs organisasjon eller forretningsstrategi eller for å oppfylle juridiske krav. Av denne grunn oppfordrer vi deg til å holde deg oppdatert om eventuelle forandringer i disse retningslinjene ved å besøke nettstedet vårt.

Personvernerklæringen oppdateres senest 6. september 2021.

Gyldig fra: 2018-05-25 versjon: 1.0