To i én: Fylte tomater og ovnsstekte grønnsaker på en gang.

Perfekt for alle som sverger til multitasking: De nye smale universalpannene er perfekte når du lager to varianter av samme rett. Ved å holde brettene fra hverandre, unngår du at væskene blander seg, noe som bevarer smakene. For eksempel fylte tomater i ett brett, og ovnsstekte grønnsaker i det andre. Få et dobbelt så perfekt resultat med en "hemmelig ingrediens": smale universalpanner.

Oppdag ovner fra Bosch

Ingredienser for oppskrift på fylte tomater og ristede grønnsaker laget med ovner i Bosch Serie 6 og 8.

Tomater fylt med linser, bulgurhvete og geitost

Ingredienser | For 2 porsjoner

Fyll:
38 g grønne linser
38 g bulgurhvete
1/2 sjalottløk
10 g smør
150 ml grønnsaksbuljong
50 g geitost eller kremost
1 1/2 ss persille, hakket
Havsalt
Nymalt pepper
Sukker

Tomater:
4 tomater
Havsalt
Nymalt pepper

I tillegg:
1 ss olivenolje til stekebrettet

Forberedelse

1.
La linsene mykne i kaldt vann i ca. 60 minutter. Hell så av vannet. Legg bulgurhveten i en sil, og skyll kort.

2.
Skrell og finhakk sjalottløken. Legg smøret og den hakkede sjalottløken i en kasserolle, og sautér.

3.
Tilsett linsene og bulgurhveten, sett på lokket, og sautér. Tilsett grønnsakbuljongen, og kok opp. Rør under koking.

4.
La linsene og bulgurhveten dampe av kort, og rør geitosten inn i blandingen. Tilsett persillen og krydre fyllet godt med salt, pepper og sukker.

5.
Vask tomatene. Skjær av toppen av tomatene, og hakk dem opp. Grav forsiktig ut kjøttet i tomatene med en teskje. Krydre innsiden av tomatene, og fyll dem med blandingen av linser, bulgurhvete og ost.

6.
Fordel olivenoljen i det ovnssikre fatet. Legg de hakkede tomatene og de fylte tomatene på fatet, og stek som angitt.

Innstillinger

Over-/undervarme
210 °C
Steketid: 25–30 minutter

Ovnsstekte grønnsaker med balsamicosaus

Ingredienser | For 2 porsjoner

Grønnsaker:
100 g søtpoteter
1/2 potet
1 gulrot
1/2 kålrot
200 g gresskar, f.eks. hokkaido
1 ss olivenolje
Salt

Saus:
1/2 løk
1/2 fett hvitløk
1 ss olivenolje
2 1/2 ss hvit balsamicoeddik
1 1/2 ts honning
50 ml fløte
3 salvieblader, finhakket
Salt
Nymalt pepper

Forberedelse

1.
Vask og skrell grønnsakene, og kutt i svært fine skiver. Fordel i det ovnssikre fatet, dryss over olivenolje og salt, og stek som angitt.

2.
Finhakk løken og hvitløken til sausen. Sautér løken i 2 ss olivenolje. Smak til med balsamicoeddik, honning, fløte, salvie og krydder. La koke i to minutter. Tilsett hvitløken mot slutten.

3.
Hell sausen over de ristede grønnsakene, og server umiddelbart.

Innstillinger

Over-/undervarme,
210 °C
Steketid: 25–30 minutter

Perfekt resultat med en oppskrift på fylte tomater og ristede grønnsaker laget med ovner i Bosch Serie 6 og 8.

Tips

Takket være den kompakte størrelsen på brettene kan de enkelt rengjøres i en mindre oppvaskkum eller i en oppvaskmaskin – og de kan oppbevares før og etter tilberedning i et kjøleskap.

Ovner i Bosch Serie 6 og 8 for perfekte bake- og matlagingsresultater.

Enda bedre resultater for hver oppskrift.

Når det gjelder matlaging, fører en smart funksjon til enda bedre resultater for hver oppskrift. Oppdag det store utvalget av funksjoner i vår serie av innbyggingsovner, og sett en ny standard for matlagingen.

Oppdag ovner fra Bosch

Logo for Bosch Home Appliances Service, med fet, hvit tekst på svart bakgrunn.
Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Hvitt skjoldikon med en hake og et merke, ledsaget av teksten «Experience Bosch» under.
Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Et hvitt kartnålikon over teksten «Find a Dealer» i et rent, moderne design på en svart bakgrunn.
Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!

Hvit silhuett av et brukerikon med et plusstegn, ledsaget av teksten «MyBosch» under, som indikerer at det er opprettet en brukerkonto.
MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!