[global.common.btn.skiptocontent]
Husholdningsapparater og hvitevarer
Logg på / Registrer

Oppskrift: Sprø frukt- og grønnsakschips.

Bilde av rotgrønnsaker

Lys opp vintermørket med gode chips av frukt og grønt.

Benytt deg av sesongens beste råvarer og lag enkel vintersnacks - chips. Ved hjelp av en god varmluftsovn kan du enkelt gjøre om epler, rotgrønnsaker og grønnkål til deilige sprø chips. Gode å spise som de er, som en tilbehør til maten eller hvorfor ikke som topping?

Sprø eplechips.

Eplechips er et godt og sprøtt mellommåltid – men også perfekt som et sprøtt element på en dessert. Bruk som garnityr til karamellpudding, kremdesserter og alt av is og sorbèt.
1 eple gi ca. 1 stekebrett med eplechips.

Bilde av ferdige eplechips

Eplechips

Ingredienser:

1 eple
75 g sukker
1 dl vann
1 ss sitronsaft

Funksjoner som benyttes

  • Varmluft

Swipe høyre/venstre for å veksle mellom fremgangsmåte og liste over ingredienser.

Epler kuttes med en grønnsakskutter

Eplechips

Gjør slik

1. Lag sukkerlake: Kok opp 75 gram sukker og 1 dl vann, avkjøl. Tilsett 1 ss friskpresset sitronsaft.
2. Fjern kjernehuset på eplet og kutt de i tynne skiver med en mandolin/ grønnsakskutter.
3. Dypp skivene i sukkerlaken og legg de utover bakepapirkledt stekebrett.
4. Still inn ovnen på 125°C varmluft og stek 30 minutter før du skrur ned til 65 grader og steker til ønsket konsistens, fra seige til sprø. (ca. 2,5 timer for sprø chips).

Swipe høyre/venstre for å veksle mellom fremgangsmåte og liste over ingredienser.

Nydelige gylne gulrotchips

Sunn snacks, gjerne servert med en kesam- eller tahinidip. Eller som topping på salater og middagsretter. Ca. 150 gram gulrot gir 1 stekebrett med gulrotchips.

Gulrotchips på en bakeplate

Gulrotchips

Ingredienser:

Ca. 150 g gulrøtter
3-4 ss mild nøytral matolje

Funksjoner som benyttes

  • Varmluft

Swipe høyre/venstre for å veksle mellom fremgangsmåte og liste over ingredienser.

Gulrotchips på en bakeplate

Gulrotchips

Gjør slik

1. Forvarm ovnen til 130°C varmluft.
2. Vask gulrøttene, da trenger du trenger ikke å skrelle.
3. Kutt i tynne skiver med en mandolin.
4. Bland med matoljen, slik at alle skivene blir dekket av en tynn oljefilm. Det gjøres enklest ved å legge skivene lagvis med litt olje imellom, før du blander godt.
5. Legg utover stekebrett dekket med bakepapir. Benytter du nonstick stekebrett (eks Bosch HEZ531010) trenger du ikke papir.
Stek ved 130 grader til svakt gyllenbrune og seigsprø (de blir sprøere når romtempererte). Tid kan variere, typisk fra 30-60 min.

Swipe høyre/venstre for å veksle mellom fremgangsmåte og liste over ingredienser.

Røde og sprø rødbetchips.

En fargesterk kontrast og topping, proppfull av gode næringsstoffer. Bruk gjerne som sprø topping over en salat med ovnsbakte beter og varm chèvre. Deilig, crunchy topping til en risotto med bakte rotfrukter!

Ulike varianter av ferdige rotfruktchips

Rødbetchips

Bruk ca. 150 gram vasket, uskrelt rødbet. Følg instruksjonene som for gulrot, men beregne 2-3 ganger lenger steketid.

Funksjoner som benyttes

  • Varmluft

Sprøstekt grønnkål.

Sunn og god snacks. Grønnkål regnes som «superfood» pga. høyt innhold av fiber, vitaminer og mineraler. Passer til alt!

Bilde på ferdig sprøstekt grønnkål

Sprøstekt grønnkål

Ingredienser

1 pakke grønnkål á 200 g
3-4 ss nøytral matolje
Litt salt

Funksjoner som benyttes

  • Varmluft


Swipe høyre/venstre for å veksle mellom fremgangsmåte og liste over ingredienser.

Grønnkål på bakeplate med matolje

Sprøstekt grønnkål

Gjør slik

1. Forvarm ovnen til 130°C varmluft.
2. Vi bruker 1 pakke grønnkål á 200 gr. Fjern den grove stilken ved å rive av «sidene» på bladene.
3. Skyll salaten lett i kaldt vann for å fjerne evt. sand. Tørk godt i en salatslynge eller med et kjøkkenhåndkle.
4. Massér salaten lett med matoljen og ørlite salt (mindre enn du tror).
5. Legg over på stekebrett dekket med bakepapir, spre godt utover. Forvarm ovnen og stek i 15-20 minutter til salaten er delvis sprø og fortsatt grønn (den blir sprøere når den er romtemperert).

Variasjon: Grønnkålen kan også smaksettes med eks finrevet parmesan eller andre krydder/smakstilsetninger.

Swipe høyre/venstre for å veksle mellom fremgangsmåte og liste over ingredienser.