Visste du at avokado er en frukt (botanisk sett er egentlig avokado et bær) og ikke en grønnsak? Og hva tenker du på når du hører ordet “avokado”? Sannsynligvis guacamole, ikke sant? Men det er så mye mer du kan bruke denne frukten til.
Visste du at det finnes over 400 hundre typer avokado? Det er faktisk sant. Og alle har ulike former, farger og smak. Tidligere ble avokado kalt "alligatorpærer" på grunn av formen og det grove grønne skallet. Og selv om vi ser på dem som grønnsaker, er avokado teknisk sett en frukt — eller et bær faktisk.
De vanligste typene avokado er Fuerte og Hass, begge er veldig aromatiske og har en nøtteaktig smak. Nord- og Sør-Amerika er ledende når det gjelder dyrking av avokado og sentraleuropeiske supermarkeder selger for det meste avokado fra Sør-Spania, Israel, Mexico og Sør-Afrika. Vår anbefaling: Som med all mat, prøv å kjøp så kortreist som mulig.
Avokado har et høyt næringsinnhold og er utvilsomt en av de meste næringsrike matvarene som finnes. Den er virkelig en super-råvare med mange helsefordeler. Guinness rekordbok lister også opp avokado som “verdens sunneste frukt”. Men hvilke ingredienser er det som gjør den så sunn? Hva er det som er så fantastisk med avokado?
Avokado inneholder og er full av viktige næringsstoffer som vitamin A, E og avokatin B, alfa- og betakaroten og biotin, vegetabilsk fett og umettet fett.
Avokado er godt for helsen og for utseende ditt fordi de er fulle av antioksidanter. Ifølge flere studier har denne superfrukten f.eks. blitt koblet til senking av kolesterolet og det sies at den stimulerer fordøyelsen og hårveksten. Den er utrolig sunn og er blant naturens mirakelmat.
Kilde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3664913/
Få perfekt moden avokado: Avokado blir først moden når den er høstet fra treet. Hvordan modne avokado? Bare legg avokadoer i en papirpose sammen med annen frukt, vil den naturlige etylengassen fra f.eks. epler eller tomater får dem til å modnes raskere.
Skjær avokadoen forsiktig: Det tykke skallet og den store steinen til avokadoen kan gjøre det vanskelig å skjære den opp. Nøkkelen er å skjære i lengden helt rundt avokadoen og dra den i to med hendene. Når du skal fjerne avokadosteinen, plasserer du den halve avokadoen med steinen på et skjærebrett med steinen oppover. Stikk knivbladet inn i steinen (ikke spissen), roter kniven, dra ut steinen og kast den.
Avokadoer er ekstremt tilpasningsdyktige. Du kan bruke dem i omtrent alle retter. Det er faktisk en restaurant i Amsterdam som gjør akkurat dette. Alt på menyen inneholder avokado. Våger du å prøve det hjemme?
Her får du litt inspirasjon:
Moden og kremet avokado passer til retter som kikertrøre, avkadohummus og mangosalsa, og gjør retten enda bedre. Prøv også å grille avokado og strø over litt havsalt, du kommer til å bli overrasket.
Avokadoris - bruk brun eller hvit ris, og rør inn avokado og få en deilig og kremet rett.
Kremete potetmos - gjør potetmosen din enda mer kremete, en delikatesse.
Det finnes så mye mer enn guacamole. Avokado og limekrem, for eksempel, er kremet og smaksatt med limejuice.
Har du smakt avokadopesto? Den er deilig og full av smak uten å bli for mektig. Bruk en nesten moden avokado, så den har litt tyggemotstand og miks med øvrige ingredienser til en pesto som erstatning for oljen. Strø litt parmesanost over og nyt.
Avokado finnes i en rekke shaker og grønne smoothier fordi den gir en unik og silkemyk struktur.
Her er tre inspirerende oppskrifter til deg:
Hos Bosch ønsker vi din hjelp med å forbedre våre produkter og tjenester vi tilbyr deg. For å kunne gjøre det trenger vi din tilbakemelding. Kan du hjelpe oss med å svare på noen spørsmål?
Om du trenger hjelp, vennligst kontakt oss eller ring oss på 22 66 06 00.
Tusen takk!