Husholdningsapparater og hvitevarer

Bosch tilbyr et bredt utvalg dampovner.
Oppdag hvordan damp kan løfte hverdagsmaten – sunnere, saftigere og enklere enn noensinne. En dampovn gir deg muligheten til å lage mat på en sunn, skånsom og smakfull måte. I stedet for tørr varme, bruker ovnen varm damp som omslutter maten fra alle kanter.
Resultatet? Bevarte vitaminer, intens smak og vakre farger – helt uten ekstra fett eller kompliserte teknikker.
Våre ovner med damp har foruten de vanlige funksjonene som over/undervarme, varmluft, grill etc. også enten fulldamp eller damptilførsel.
Nedenfor finner du en oversikt over de ulike dampteknologiene og hvordan de fungerer.

Opplev fordelene med fulldamp - Bosch Steam Function Plus.
Med en Bosch Steam Function Plus ovn får du et smart og allsidig produkt som kombinerer dampovn og tradisjonell stekeovn i én løsning.
Dampfunksjoner i Bosch-ovnen inkluderer:
- Damper ved opptil 120 °C for rask og næringsrik matlaging
- Added steam Function: Automatisk eller manuell tilførsel av damp i tre intensitetsnivåer, kombinert med tradisjonelle stekemetoder som varmluft
- Steam Boost Function (dampstøt): Manuell tilførsel av damp i 3 minutter for ekstra saftighet
- Automatiske programmer med damp: Optimaliserer tilberedning med høy presisjon og brukervennlighet
- Dampbasert heveprogram: Perfekt for gjærbakst
- Skånsom gjenoppvarming med damp: For mat som smaker som nylaget.

Ovner med damptilførsel – Added Steam Function.
Ovner med Added Steam Function forener klassisk ovnsteknologi med moderne dampfunksjon.
Serie 8-ovnene har tre dampnivåer som brukes i flere automatiske programmer, og kan også kombineres med vanlige innstillinger som varmluft. Dette gir jevne og perfekte resultater – enten du baker, steker eller varmer opp rester. Dampfunksjonen er også ideell for heving av gjærdeig. Vanntanken er diskret plassert bak panelet og har en kapasitet på 1 liter.
Våre ovner i Serie-6 og Serie-4 med damptilførsel kombinerer varmluft og damp for enkel og effektiv matlaging. Perfekt for saftig kjøtt og luftig gjærbakst. Med fem autoprogrammer, inkludert heving, brødbaking og kjøttsteking, får du jevne og smakfulle resultater. Vanntanken er integrert i panelet og rommer 220 ml.

Hotair Steam – Enkel dampfunksjon i Serie 4-ovner
Visse Serie 4-ovner har funksjonen Hotair Steam, som kombinerer varmluft med damp for effektiv steking og baking. Dampen dannes i en vannskål plassert i bunnen av ovnen, og fordeles jevnt under tilberedningen. Skålen rommer 250 ml vann og kan vaskes i oppvaskmaskin.
Fulldamp | Damptilførsel | |
Damp på 3 nivåer samtidig; lag hele middagen i ovnen |
|
|
Sous-vide for ekstra god smak |
|
|
Damping av grønnsaker og fiskeretter |
|
|
Dampbaking av desserter og kaker |
|
|
Saftig og sprøstekt kylling |
|
|
Baking av brød med sprø skorpe og luftig innside |
|
|
Oppvarming av ferdiglaget mat uten å tørke ut |
|
|
Sammenligning av ovn med fulldamp og ovn med damptilførsel
I tabellen nedenfor kan du se hvilke ulike tilberedningsmetoder som passer best for fulldamp respektiv damptilførsel. Generelt sett har en ovn med fulldamp mange flere bruksområder enn en ovn med damptilførsel, men begge er veldig praktiske ved matlaging og baking.

Behold mer vitaminer og mineraler.
Retter som tilberedes med damp bevarer ikke bare mye mer av sine vitaminer og mineraler sammenliknet med å koke eller ovnsbake, men også deres fulle, naturlige smak og konsistens. På den måten kan du kutte ned på salt og annen smakstilsetning når du lager mat. Kort sagt, sunn mat har aldri smakt bedre. Koker du grønnsaker, så kan halvparten av næringsstoffene lekke ut i vannet.

Dampovn; Sprøtt, saftig, smaksriktig og enkelt.
Det er vanskelig å finne en mer smakfull og sunn måte å lage mat på enn med damp. Våre ovner med damp har foruten de vanlige funksjonene som over/undervarme, varmluft, grill etc. også enten fulldamp eller damptilførsel. Det gjør at du kommer til å ha mer nytte av din ovn og få et resultat som er mer smakfullt, saftig og som bevarer vitaminer og mineraler bedre. Se i tabellen under hvilken ovnstype som passer best til ulike tilberedningsmetoder.

Fulldamp.
Med en Bosch-ovn som også har fulldamp, finnes det tre ulike nivåer av damp å velge mellom. Nivå 1 er med damptilførsel og brukes med fordel ved baking av brød for en sprø skorpe og saftig innside, eller for effektiv oppvarming av mat uten at den blir tørr eller mister mye næringsinnhold. Nivå 2 og 3 brukes for tilberedning av fisk, kjøtt, kylling, vegetariske retter og dampede grønnsaker. Ovn med fulldamp er en brukervennlig ovn som er mulig å bruke til så godt som alt, også sous-vide. Flere av ovnene har mer enn 40 automatiske programmer for enkel forvalgt tilberedning.

Damptilførsel.
En Bosch-ovn som har damptilførsel kan også gjøre mye. Den er f.eks. perfekt for å få den herlige sprø skorpen på brød.
Den passer også bra for tilberedning av mindre mengder kjøtt, fisk og fugl eller for oppvarming av mat uten at maten blir tørr eller mister smak.
Ovner med damptilførsel har opptil 15 automatiske programmer for enkel tilberedning.

Lettvint, raskt og proft.
Du kan dampe hele menyer samtidig uten at de tar smak av hverandre. Eller lage hele varmretten på en gang ved hjelp av fulldamp-funksjonen uten å bruke platetoppen.
Du kan også komplettere damp med ovnsfunksjoner som; varmluft, over-/undervarme varmluftsgrill, varmholding/oppvarming.
FAQ - Ofte stilte spørsmål om Bosch dampovner
Hva er en dampovn?
En dampovn bruker vanndamp i tillegg til varme for å tilberede mat. Dette gir saftigere resultater, bedre smak og bevarer flere næringsstoffer sammenlignet med tradisjonell steking.
Hvilke typer dampfunksjoner finnes hos Bosch?
Bosch tilbyr flere nivåer av dampteknologi:
- Hotair Steam kombinerer varmluft og damp for jevn varmefordeling.
- Added Steam tilfører damp i utvalgte faser av tilberedningen – perfekt for baking og oppvarming.
- Steam Function Plus gir full damp ved opptil 120 °C for raskere tilberedning og bedre bevaring av vitaminer og mineraler.
Hva er fordelene med å bruke damp i matlaging?
Damp bidrar til at maten holder seg saftig og smakfull, samtidig som den får en sprø overflate. Det er også en skånsom tilberedningsmetode som bevarer næringsstoffer bedre enn tradisjonell steking eller koking.
Kan jeg bruke dampovnen til å varme opp mat?
Ja, damp er ideelt for oppvarming. Retter som varmes opp med damp blir ikke tørre, og smaker mer som nylaget.
Må jeg koble dampovnen til vann?
Nei, Bosch sine dampovner har en integrert vanntank som enkelt kan fylles og rengjøres. Du trenger ikke vanntilkobling.
Er det vanskelig å rengjøre en dampovn?
Nei, mange Bosch dampovner har rengjøringsprogrammer og overflater som er enkle å tørke av. Vanntanken kan tas ut og skylles i vasken.