[global.common.btn.skiptocontent]
Husholdningsapparater og hvitevarer
Logg på / Registrer

Bosch dampovn. Sunn mat som beholder vitaminene.

Film om dampovn fra Bosch

Dampovn; Sprøtt, saftig, smaksriktig og enkelt.

Det er vanskelig å finne en mer smakfull og sunn måte å lage mat på enn med damp. Våre ovner med damp har foruten de vanlige funksjonene som over/undervarme, varmluft, grill etc. også enten fulldamp eller damptilførsel. Det gjør at du kommer til å ha mer nytte av din ovn og få et resultat som er mer smakfullt, saftig og som bevarer vitaminer og mineraler bedre. Se i tabellen under hvilken ovnstype som passer best til ulike tilberedningsmetoder.

Så mye vitaminer bevares. Paprika.

Behold mer vitaminer og mineraler.

Retter som tilberedes med damp bevarer ikke bare mye mer av sine vitaminer og mineraler sammenliknet med å koke eller ovnsbake, men også deres fulle, naturlige smak og konsistens. På den måten kan du kutte ned på salt og annen smakstilsetning når du lager mat. Kort sagt, sunn mat har aldri smakt bedre. Koker du grønnsaker, så kan halvparten av næringsstoffene lekke ut i vannet.

Laks innbakt i kål. Laget med fulldamp i ovn.

Fulldamp.

Med en Bosch-ovn som også har fulldamp, finnes det tre ulike nivåer av damp å velge mellom. Nivå 1 er med damptilførsel og brukes med fordel ved baking av brød for en sprø skorpe og saftig innside, eller for effektiv oppvarming av mat uten at den blir tørr eller mister mye næringsinnhold. Nivå 2 og 3 brukes for tilberedning av fisk, kjøtt, kylling, vegetariske retter og dampede grønnsaker. Ovn med fulldamp er en brukervennlig ovn som er mulig å bruke til så godt som alt, også sous-vide. Flere av ovnene har mer enn 40 automatiske programmer for enkel forvalgt tilberedning.

Brød bakt i ovn med damptilførsel for sprø skorpe.

Damptilførsel.

En Bosch-ovn som har damptilførsel kan også gjøre mye. Den er f.eks. perfekt for å få den herlige sprø skorpen på brød.

Den passer også bra for tilberedning av mindre mengder kjøtt, fisk og fugl eller for oppvarming av mat uten at maten blir tørr eller mister smak.

Ovner med damptilførsel har opptil 15 automatiske programmer for enkel tilberedning.

Sammenligning av ovn med fulldamp og ovn med damptilførsel

I tabellen nedenfor kan du se hvilke ulike tilberedningsmetoder som passer best for fulldamp respektiv damptilførsel. Generelt sett har en ovn med fulldamp mange flere bruksområder enn en ovn med damptilførsel, men begge er veldig praktiske ved matlaging og baking.

Fulldamp Damptilførsel
Damp på 3 nivåer samtidig; lag hele middagen i ovnen
Sous-vide for ekstra god smak
Damping av grønnsaker og fiskeretter
Dampbaking av desserter og kaker
Saftig og sprøstekt kylling
Baking av brød med sprø skorpe og luftig innside
Oppvarming av ferdiglaget mat uten å tørke ut
Vanntank for damping 1 liter 0,22 liter
Dampnivåer 3 2
Til ovner med fullSteam Til ovner med addedSteam
Lag mat i dampovn på tre nivåer.

Lettvint, raskt og proft.

Du kan dampe hele menyer samtidig uten at de tar smak av hverandre. Eller lage hele varmretten på en gang ved hjelp av fulldamp-funksjonen uten å bruke platetoppen.

Du kan også komplettere damp med ovnsfunksjoner som; varmluft, over-/undervarme varmluftsgrill, varmholding/oppvarming.

MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.