Gjør følgende:
1. Tilsett melk og smør i en kjele og varm opp på lav varme til blandingen når ca 32°C. Hell melk- og smørblandingen i bollen til Series 6 og tilsett gjæren, rør raskt.
2. Tilsett mel, sukker, salt og deretter eggene i bollen. Start sensorprogrammet for "hvetedeig og surdeig". La programmet gå til det automatisk indikerer at deigen er klar.
3. Form deigen til en ball og legg den i en stor bolle smurt med matolje eller matlagingsspray. Dekk til med plastfolie og la heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca 1-1,5 time.
4. Kle 2 stekebrett med bakepapir eller silikonmatter. Når deigen er ferdig, ta den ut av bollen på et lett melet underlag. Trykk forsiktig ut eventuelle luftbobler.
5. Kjevle ut deigen til et rektangel som måler ca 35 x 60 cm. Varm Nutellaen i mikrobølgeovnen i ca 15 – 20 sekunder til den er lett å smøre ut. Med den korte siden av rektangelet mot deg, spre Nutellaen på de nederste to tredjedelene av deigen, og la en tredjedel være ufylt.
6. Brett de kortere endene av deigen i tredjedeler som en bokstav. Brett først den øverste tredjedelen av deigen (uten fyll) til midten av deigen, brett deretter den resterende tredjedelen over den og lag 3 lag med deig. Kjevle deigen forsiktig ut igjen, til den måler ca 20 cm bred og 35 cm lang. Ha deigen over på et bakepapir og avkjøl i ca 15 minutter.
7. Ta deigen ut av kjøleskapet og bruk en pizzakutter eller en kniv, trim de 4 sidene av deigen for å lage jevne kanter. Skjær deigen i to på langs, og skjær deretter hver del i fjerdedeler for å lage 8 lange strimler, hver ca. 2,5 cm bred.
8. Start i den ene enden, rull hver strimmel til en stram bolle, stikk halen under. Overfør bollene til de tilberedte bakeplatene og trykk ned på hver bolle for å flate dem litt. Dekk løst med plastfolie og la bollene hvile på et lunt sted til de er hevet og luftige, ca 45 minutter til 1 time.
9. Forvarm ovnen til 175°C. Stek bollene i 18-20 minutter eller til de er gyldenbrune.
10. Hell bringebærsyltetøy og vann i en liten kjele og kok opp på svak varme. Ta av varmen og sil ut frøene med en finmasket sil. Pensle bringebærsirupen over de varme bollene.
11. Dryss de glaserte briochebollene med melis, ferdig!