Sett temperaturen i kjøleskapet på maks 4 °C, vi anbefaler 2 – 4 °C. Kjøtt, fisk og skalldyr skal ikke oppbevares i høyere temperatur enn 4 °C, gjerne lavere. Hvis kjøleskapet har en kjølevifte fordeles den kalde luften jevnt i skapets åpne del, og du kan dermed plassere varene fritt. Uten kjølevifte må du tenke på at det er varmest øverst i kjøleskapet og i kjøleskapsdøren. Kaldest er det lengst nede i den åpne delen. Hvis du har en skilleplate mellom den åpne delen og grønnsaksskuffen kan det holde en sval temperatur.
Litt synd for det tomme fruktfatet, men appelsiner, pærer, epler, druer, bær og jordbær trives best i kjøleskapet. I samme temperatur trives gulrøtter, reddiker, kål, salat, løk, ferske bønner, sopp, hvitløk, asparges og spinat. Tomater derimot, de oppbevares best utenfor kjøleskapet - da smaker de også mye bedre. Oppbevar gjerne poteter og løk sammen. Det øker holdbarheten på potetene. Og sopp skal alltid oppbevares i en luftig papirpose, aldri i plastpose.
Hvis du har en knapp for superkjøling på kjøleskapet, bør du bruke denne flittig når du fyller kjøleskapet med nye kjølevarer etter en storhandel eller når du har laget mye mat. Kjøleskapet senker da temperaturen med et par grader slik at at de eksisterende matvarer ikke skal skal ta skade at den forhøyde temperaturen i skapet. Deretter går kjøleskapet automatisk tilbake til den valgte standardtemperaturen.
Hvis du har behov for å fryse ned store mengder mat samtidig, må du trykke på knappen for superinnfrysing. Da senkes temperaturen og maten fryses ned raskere. Den lave temperaturen holdes i seks timer, og går da automatisk tilbake til den tidligere valgte innstillingen.
Vi anbefaler at du har -18 °C eller kaldere. Ikke overbelast fryseren ved å sette inn varm mat! La maten først kjøle seg ned og sørg for at lokk og fryseposer er skikkelig lukket.
Pakk inn så lufttett som mulig i plast eller glassbeholdere. Trykk kjøttdeigen eller gryteretten ut til en plate slik at den fryses raskt ned. Dette forebygger også dannelsen av iskrystaller som kan gjøre maten tørr. Tenk også på at du må datomerke varene, slik at du vet hvor lenge de har ligget i fryseren!
Hvis matens overflatetemperatur stiger over +8 °C blir den følsom for bakterieangrep. Dette gjelder alle følsomme næringsmidler, både ferske og fryste. Derfor er det trygt å tine frossen mat i kjøleskapet eller et annet svalt sted. Da hjelper du også kjøleskapet med å spare strøm!
Hos Bosch ønsker vi din hjelp med å forbedre våre produkter og tjenester vi tilbyr deg. For å kunne gjøre det trenger vi din tilbakemelding. Kan du hjelpe oss med å svare på noen spørsmål?
Om du trenger hjelp, vennligst kontakt oss eller ring oss på 22 66 06 00.
Tusen takk!