Bruk av informasjonskapsler

Nettsiden til Bosch bruker informasjonskapsler slik at du kan legge artikler i handlekurven, bestille en tekniker online og la oss samle inn anonyme statistiske data slik at vi tilby en bedre tjeneste på nettsiden. Ignorer denne meldingen hvis du ønsker å fortsette. Klikk på koblingene hvis du vil se mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du håndterer innstillinger.

 

Kjøleskap Tips og råd

Designet for å redesignes: Vario Style kombiskap fra Bosch.

Endelig finnes det et kjøleskap som du enkelt kan redesigne når som helst. VarioStyle fargerike kombiskap med VitaFresh er verdens første kjøleskap med utbyttbare dørfronter i ulike farger. Nå kan du enkelt redesigne kjøkkenet ditt når som helst og akkurat slik du ønsker det.

Oppdag Vario Style

Et godt kjøleskap er fylt med matvarer – og teknikken som holder dem ferske.

Et sunt kosthold starter når du kjøper maten din og slutter når du tilbereder den. I mellomtiden er det viktig å bevare verdifulle vitaminer og næringsstoffer. Vår VitaFresh-teknologi bevarer frukt og grønnsaker ferske opptil tre ganger lengre. Det er bra for miljøet fordi det betyr mindre avfall.

Les mer om VitaFresh

Prøv dine nye Bosch hvitevarer hjemme i 100 dager.

Vi tilbyr deg 100 dagers returrett, når du registrerer ditt produkt i MyBosch.
Registrer ditt nye produkt innen 2 uker etter kjøp for å få den ekstra returretten.

Les mer
Ikke ha det for varmt i kjøleskapet!

Sett temperaturen i kjøleskapet på maks 4 °C, vi anbefaler 2 – 4 °C. Kjøtt, fisk og skalldyr skal ikke oppbevares i høyere temperatur enn 4 °C, gjerne lavere. Hvis kjøleskapet har en kjølevifte fordeles den kalde luften jevnt i skapets åpne del, og du kan dermed plassere varene fritt. Uten kjølevifte må du tenke på at det er varmest øverst i kjøleskapet og i kjøleskapsdøren. Kaldest er det lengst nede i den åpne delen. Hvis du har en skilleplate mellom den åpne delen og grønnsaksskuffen kan det holde en sval temperatur.

Plassering av matvarer (for kjøleskap uten kjølevifte).
 • Øvre del av kjøleskap (4°C og 6°C): Dette er det varmeste området: Ideell for oppbevaring av ost, yoghurt, fløte, smør.
 • Nedre del av kjøleskapet (mellom 0°C og 4°C): Dette er den kaldeste område: Ideelt for lagring av kjøtt, fisk og skalldyr.
 • Grønnsakesskuffene (mellom 4°C og 6°C): Dette er plassen dedikert til grønnsaker, salater og frukt. Hvis grønnsaksskuffen har en luftfuktighetsregulering, ikke nøl med å bruke den. Denne funksjonen kan forlenge levetiden på din mat betraktelig.
 • Øvre del av døren (mellom 6°C og 8°C): Ideell for oppbevaring av egg og smør.
 • Nedre del av døren mot (mellom 4° og 6°C): Ideell for oppbevaring av syltetøy, krydder, melk og drikke.
Tøm fruktfatet.

Litt synd for det tomme fruktfatet, men appelsiner, pærer, epler, druer, bær og jordbær trives best i kjøleskapet. I samme temperatur trives gulrøtter, reddiker, kål, salat, løk, ferske bønner, sopp, hvitløk, asparges og spinat. Tomater derimot, de oppbevares best utenfor kjøleskapet - da smaker de også mye bedre. Oppbevar gjerne poteter og løk sammen. Det øker holdbarheten på potetene. Og sopp skal alltid oppbevares i en luftig papirpose, aldri i plastpose.

Storhandel?

Hvis du har en knapp for superkjøling på kjøleskapet, bør du bruke denne flittig når du fyller kjøleskapet med nye kjølevarer etter en storhandel eller når du har laget mye mat. Kjøleskapet senker da temperaturen med et par grader slik at at de eksisterende matvarer ikke skal skal ta skade at den forhøyde temperaturen i skapet. Deretter går kjøleskapet automatisk tilbake til den valgte standardtemperaturen.

SuperFreeze.

Hvis du har behov for å fryse ned store mengder mat samtidig, må du trykke på knappen for superinnfrysing. Da senkes temperaturen og maten fryses ned raskere. Den lave temperaturen holdes i seks timer, og går da automatisk tilbake til den tidligere valgte innstillingen.

Hvilken temperatur skal fryseren ha?

Vi anbefaler at du har -18 °C eller kaldere. Ikke overbelast fryseren ved å sette inn varm mat! La maten først kjøle seg ned og sørg for at lokk og fryseposer er skikkelig lukket.

Hvor lenge holder maten seg i fryseren?
 • Fet fisk: 2-3 måneder
 • Mager fisk: 6-12 måneder
 • Oksekjøtt: 8-12 måneder
 • Svinekjøtt 4-6 måneder
 • Bær og frukt med sukker: 1 år
 • Forvellede grønnsaker: 1 år
 • Brød: 1 år
Storinnfrysing.

Pakk inn så lufttett som mulig i plast eller glassbeholdere. Trykk kjøttdeigen eller gryteretten ut til en plate slik at den fryses raskt ned. Dette forebygger også dannelsen av iskrystaller som kan gjøre maten tørr. Tenk også på at du må datomerke varene, slik at du vet hvor lenge de har ligget i fryseren!

Tine fryst mat svalt!

Hvis matens overflatetemperatur stiger over +8 °C blir den følsom for bakterieangrep. Dette gjelder alle følsomme næringsmidler, både ferske og fryste. Derfor er det trygt å tine frossen mat i kjøleskapet eller et annet svalt sted. Da hjelper du også kjøleskapet med å spare strøm!

Selvrensende tørketrommel.

Tørketrommel med selvrensende kondensator gir energiklasse A - 60 %* gjennom hele levetiden.

Les mer

De fleste doserer feil. Med i-DOS blir det helt riktig.

Bosch selvdoserende vaskemaskiner gir beste vaskeresultat og alltid rett dosering. Komfortabelt, sparsomt og enkelt!

Les mer

Det har aldri vært enklere å spise sunt.

Maten holder seg opptil tre ganger lenger* enn i en vanlig skuff i kjøleskapet. Slik blir det enkelt for deg å alltid ha ferske matvarer – uten å måtte handle hver dag.

Les mer

Optimalt tørkeresultat. Med Zeolith®-tørking.

Når du tømmer oppvaskmaskinen, tar ut glassene, løfter ut plastbollen. Og det er vått. Det føles halvferdig ut, ikke sant? Med Bosch sine oppvaskmaskiner med Zeolith®-tørking slipper du det!

Les mer