[global.common.btn.skiptocontent]
Husholdningsapparater og hvitevarer
Logg på / Registrer

Bak med Bosch - oppskrifter på brød og bakverk

Serie 6 – Den smarte kjøkkenmaskinen.

Med den nye Serie 6 vil du lykkes med bakingen hver gang. Bare velg et automatisk program så gjør maskinen resten. Bak #LikeABosch.

Se Serie 6

Bakverk

Foodgeekz saftige bananbrød

Den nye serie 6 kjøkkenmaskin gir deg den perfekte kremete konsistensen.

Bananbrød

Velger du glutenfri havregryn, er den også melke- og glutenfri. I tillegg kommer sødmen fra banan, havre og mandler og er derfor fri for hvitt sukker.

Tid: 45 min

Ingredienser Ca 12 biter:
4 bananer
3 egg
100 g (2 dl) mandelmel
110 g (2 dl) havremel
12 g (2 ss) kakao
5 g (1 ts) bakepulver
100 g (1 dl) havremelk
90 g (1 dl) kokosolje
Litt flaksalt og kanel etter smak

Sånn gjør du
1. Forvarm ovnen til 180°. Smør en brødform med kokosolje. Smelt 1 dl kokosolje og sett til side.
2. Bland mandel- og havremel med kanel og bakepulver i bollen. Du kan bruke den integrerte vekten og veie hver ingrediens direkte i bollen eller på toppen av maskinen. Knus eggene og bland dem i røren, og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet.
3. Mos (3) bananene og rør litt til. Tilsett smeltet kokosolje og kakao og litt flaksalt.
4. Avslutt med havremelk og la maskinen blande til en klebrig, jevn røre på middels hastighet. Hell i bakeformen. Topp med banan i skiver.
5. Stek i ovenen i ca 35 minutter.
6. Server og nyt!

Utforsk Serie 6

Saftig gulrotkake med limeglassur.

Tid: 60+ minutter

Oppskrift 12 stk.:
3 egg
270 g (3 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 ½ ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
½ ts malt ingefær
1 klype salt
1 ½ dl rapsolje eller solsikkeolje
4 ½ dl revne gulrøtter

Limeglasur:
60 g smør
4 dl melis
1 ts vaniljesukker
Zest fra 1 lime
100 g kremost

Pynt: Små gulrøtter og mandelflak til kantene

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 150 grader.

2. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.

3. Bland så alle de tørre ingrediensene og sikt dem inn i eggedosisen. Tilsett oljen og de revne gulrøttene og bland godt.

4. Hell røren i en smurt og strødd kakeform med avtagbar kant (24 cm i diameter). Stek så kaken midt i ovnen i 50-60 minutter. Test kaken med en stikkepinne, den skal ikke være klissete når den er ferdig.

5. La gulrotkaken avkjøles og klargjør i mellomtiden glasuren ved å piske alle ingrediensene til den blir kremaktig. Fordel glasuren over gulrotkaken.

6. Hvis du ønsker et mer festlig preg kan du pynte kaken med små gulrøtter av marsipan. Pensle kanten med olje eller smelt smør og strø over ristede mandelflak.

Originaloppskriften kommer fra Leila Lindholm.

Utforsk Serie 6

Seige sjokoladebrownies

Kristines enkle oppskrift på deilige brownies som blir helt perfekt seige.

Tid: 45 minutter

Oppskrift 16 biter:
270 g (3 dl) sukker
48 g (8 ss) kakao
180 g (3 dl) hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
300 g smør
4 egg

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 160 grader.

2. Bland alle de tørre ingrediensene i bakebollen og kjør på lav effekt.

3. Smelt smøret i en kjele og hell det i bollen sammen med eggene under omrøring.

4. Smør en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, og hell røren i. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.

5. La kaken avkjøles og del den deretter i 16 biter. Server med nypisket krem og nyt!

Pizza

Zeinas gode pizza med perfekt pizzabunn.

Zeina Mourtada, matkreatør og populær TV-kokk i Sverige.

Zeina sier at hemmeligheten bak en vellykket pizza er å bearbeide deigen riktig. Til hjelp har hun brukt vår nye serie 6 kjøkkenmaskin med mange smarte funksjoner. Den har innebygd vekt og sensorer som registrerer når pizzadeigen er perfekt eltet, slik at du slipper å holde øye med den og kan gjøre andre ting imellom tiden.

Tid: 4+ t (hovedsakelig gjæringstid)

Ingredienser 4 pizzaer:

Deig:
Ca. 750 g Tipo 00 mel eller Manitoba mel
450 g lunkent vann
2 ss olivenolje (ca. 25 g
25 g gjær
10 g salt

Tomatsaus:
390 g silte tomater
2 ts tørket oregano
2 ss olivenolje
Salt og sort pepper

Topping:
Ca. 6 dl revet ost
2 stk bøffelmozzarella
1 potte fersk basilikum
Olivenolje til pensling

Slik gjør du:

1. Vei melet i en bolle på toppen av kjøkkenmaskinen: Trykk på vekten på displayet og hell melet i bollen til vekten viser riktig mengde. Sett til side.

2. Nullstill vekten og mål opp de resterende ingrediensene direkte i bollen til kjøkkenmaskinen. Hell i lunkent vann, smuldre inn gjæren, tilsett olivenolje og salt. Løs opp gjæren og vend den inn i melet.

3. Velg sensorprogram for hvetedeig, trykk på «OK» på displayet, vri til det blinkende snegle / playsymbolet og trykk deretter på «OK» på displayet igjen. La kjøkkenmaskinen bearbeide deigen til den registrerer at deigen er perfekt eltet og slår seg av. Nå viser displayet at du skal la deigen hvile i bollen i ca. 15 minutter til du ser en hake på displayet. Dette er for at glutentrådene skal få tid til å utvikle seg skikkelig.

4. Dekk bollen med plast og la deigen heve i romtemperatur i 1 time. Bland i mellomtiden sammen alle ingrediensene til tomatsausen.

5. Ta deigen ut på et melet bord eller benkeplate og del den i 4 deler. Form hver del til en kule og legg den på et bakebrett med hvetemel. Dekk brettet med plast og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve 1 time i romtemperatur eller i kjøleskapet natten over. Du kan også fryse deigen la den tine i romtemperatur. Hvis deigen har hevet i kjøleskapet, må du ta den ut minst 1 time før du begynner å forme pizzaene.

6. Velg undervarme og varm opp ovnen til høyeste temperatur, ca. 230°C.

7. Jobb ut en rund pizza med høy kant med hendene. Legg pizzaen på et ark med bakepapir. Topp pizzaen med tomatsaus og revet ost. Stekes midt i ovnen til pizzaen har fått en fin farge på undersiden, løft den forsiktig opp med en slikkepott og se om den er gjennomstekt på undersiden. Steketiden kan variere avhengig av hvilken ovn du har, ca. 12 minutter da vi prøvde den på Boch-kjøkkenet.

8. Så snart du ta pizzaen, pensler du kantene med olivenolje, topper med bøffelmozzarella som du deler opp med hendene og avslutter med basilikum.

Til Zeinas kjøkkenmaskin

Brød

Lettbakte havrebrød i langpanne

Et saftig og luftig brød som lages direkte i langpannen. Perfekt å servere til helgefrokosten!

Tid: 1,5 time

Oppskrift 12 kuvertbrød:
1,5 dl havregryn
3 dl vann, kokende
3 dl helmelk 3 %
1 pakke fersk gjær
2 ts salt
0,5 dl lys sirup
1 stort egg
240 g siktet rugmel
400 g hvetemel

Slik gjør du:
1. Ha havregrynene i en bolle og hell det kokende vannet over. La stå en stund og svele.

2. Hell i den kalde melken, men sjekk at temperaturen på blandingen ikke er høyere enn 37 grader før du tilsetter gjæren.

3. Rør inn resten av ingrediensene og kjør i din kjøkkenmaskin i ca. 7 minutter. Deigen skal ikke være hard, men heller litt klissete. Dekk til bollen og la heve i 30 minutter.

4. Smør en vanlig langpanne og hell deigen i. Ta deigskrapen og skjær ruter i deigen. Dekk til og la heve i ca. 30 minutter til dobbel tykkelse.

5. Varm ovnen til 250 grader, senk varmen til 200 grader når du setter inn langpannen og stek i ca. 15 minutter. Nyt deretter nybakt brød!

Utforsk Bosch kjøkkenmaskiner

Småkaker

Johannas deilige pepperkakesnipper

Johanna har laget en favorittkake med ny vri, som er rask og enkel å slenge sammen når du får gjester.

Tid: 30 minutter

Oppskrift 25-30 snipper:
100 g romtemperert smør
90 g (1 dl) sukker
2 ts pepperkakekrydder
150 g mel
1 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Bland sammen smør, sukker og pepperkakekrydder. Sikt så inn mel og bakepulver og la din kjøkkenmaskin elte dette til en fin deig.

3. Del deigen i to og kjevle ut lengder (ca. 30 cm lange). Legg dem så på et bakepapir og flat dem ut med fingrene. Dryss over melis og stek deretter midt i ovnen i ca. 12-14 minutter.

4. La hvile i et minutt og skjær deretter 1,5-2cm brede snipper på skrå. Pepperkakesnippene dine er nå klare til å nytes!

Bak og lag mat med Zeina.

Kokken Zeina inspirerer og hjelper mange å lage god mat med hjelp av sine oppskrifter på TV, gjennom sin blogg Zeinas kitchen eller egen youtube kanal med mer. Til sin hjelp på kjøkkenet velger hun ulike produkter fra Bosch for å oppnå best mulig resultat.

Zeinas beste oppskrifter