Bruk av informasjonskapsler

Nettsiden til Bosch bruker informasjonskapsler slik at du kan legge artikler i handlekurven, bestille en tekniker online og la oss samle inn anonyme statistiske data slik at vi tilby en bedre tjeneste på nettsiden. Ignorer denne meldingen hvis du ønsker å fortsette. Klikk på koblingene hvis du vil se mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du håndterer innstillinger.

 

Sauser og dip

By på hjemmelaget!

Med Bosch på kjøkkenet er det enklere enn noen gang å lykkes. Vi har den siste tiden hatt flere inspirerende samarbeid med eksempelvis magasinet Gastro, Alt for Damerne og Boligliv.

La deg inspirere!

Dip til brød og som tilbehør

Hummus
1 boks kikerter
2 fedd hvitløk
1 ss presset sitron
4 ss olivenolje
1/2 ts spisskummen
ev. litt vann
salt og pepper

Skyll kikertene. Press sitronen. Kjør kikerter, hvitløk, sitronsaft, olivenolje og spisskummen til en jevn masse. Hvis hummusen virker for fast, kan du mikse inn litt vann slik at konsistensen blir smidigere. Smak til med salt og pepper.

Soltørkede tomater og kesam
1 glass soltørkede tomater
2 dl kesam, 8 %
1 ss hvitvinseddik
salt og pepper

Kjør de soltørkede tomatene med halvparten av kesamen til en jevn masse, enten med stavmikser eller i hurtigmikser. Ha i en bolle og rør inn resten av kesamen og vineddik. Smak til med salt og pepper.

Avokadodip
2 avokadoer
2 fedd hvitløk
2 ss presset sitron
salt og pepper

Kjør avokadokjøttet med stavmikser eller i hurtigmikser. Rasp hvitløken og bland i med sitronsaften. Smak til med salt og pepper.

Olivendip
1 glass svarte oliven
1–2 fedd hvitløk
50 g pinjekjerner
1/2 dl olivenolje
1 potte fersk basilikum
salt og pepper

Rasp hvitløken, og rist pinjenøttene i en tørr stekepanne. Kjør oliven, pinjekjerner, olivenolje og basilikum med stavmikser eller i foodprosessor med kniven montert. Rør i hvitløken for hånd og smak til med salt og pepper.

Gode sauser og dip som passer til kjøtt, fisk og grønt

Myntesaus
2 dl yoghurt
1 dl fersk mynte
salt og pepper

Miks yoghurt og mynte med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Gulrot-tzatziki

1 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 dl gresk yoghurt/matyoghurt
1 ss presset sitron
salt og pepper
1 ts revet sitronskall

Riv hvitløken for hånd på rivjern. Skrell og riv gulroten med den middels fine raspeskiven montert på kjøkkenmaskinen. Bland det revne med yoghurt og hvitløk. Riv sitronskallet fint for hånd. Tilsett skall og presset sitron. Smak til med salt og pepper.

Chèvresaus med timian
100 g chèvreost
250 g kesam, 8 %
1/2 potte fersk timian
svart pepper

Mos chèvreost og kesam med stavmikser eller i hurtigmikser. Bland i timianbladene. Smak til med pepper.

Ertehummus
250 gr selskapserter (frosne)
1/2 knippe fersk mynte
1 fedd hvitløk
1 lime
2 ss olivenolje
salt og pepper

Kok ertene i 3 minutter. La dem bli kalde. Mos erter og mynte med stavmikser eller i hurtigmikser. Riv hvitløken. Riv skallet av limen og press ut saften. Bland i ertemosen, og smak til med salt og pepper.