Bruk av informasjonskapsler

Nettsiden til Bosch bruker informasjonskapsler slik at du kan legge artikler i handlekurven, bestille en tekniker online og la oss samle inn anonyme statistiske data slik at vi tilby en bedre tjeneste på nettsiden. Ignorer denne meldingen hvis du ønsker å fortsette. Klikk på koblingene hvis du vil se mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du håndterer innstillinger.

 

Lage din egen pasta

By på hjemmelaget!

Med Bosch på kjøkkenet er det enklere enn noen gang å lykkes. Vi har den siste tiden hatt flere inspirerende samarbeid med eksempelvis magasinet Gastro, Alt for Damerne og Boligliv.

La deg inspirere!

Lage din egen pasta

Det er ikke vanskelig å lage sin egen pasta. Det tar sant nok litt tid, men det blir utrolig godt. Med denne grunnoppskriften kan du lage plater til lasagne, cannelloni og ravioli eller skjære ut bred tagliatelle eller tynn spagetti.

4 porsjoner
4 dl durumhvetemel
1 egg
1 stor klype salt
ca. 1 dl kaldt vann
1/2 ss raps- eller olivenolje

Monter eltekroken på kjøkkenmaskinen. Ha melet i bollen sammen med saltet. Bland. Ha i egget, vann og olje. Start maskinen. Prøv å få alt til bittesmå smuler som du så kan arbeide sammen for hånd. Da blir deigen best. Tilsett litt mer mel hvis deigen ikke får den rette konsistensen. Den skal være nokså fast og litt ”stum”. Hvis deigen blir altfor tørr, er det bare å tilsette litt mer kaldt vann. Hvelv deigen på kjøkkenbenken. Kna den enda en liten stund. Form deigen til en ball, og la den hvile i en bolle dekket med klede i minst en halv time.

Del pastadeigen i to. Trykk hver del så flat som mulig. Kjør platene gjennom pastamaskinens utkjevlingsdel på trinn 1 (den tykkeste innstillingen). Ha på mer mel hvis deigen er klisset. Still inn på trinn 5 eller 6. Kjør platene gjennom maskinen. De blir nokså lange. Legg pastaplatene på håndklær, og la dem ligge og tørke i minst 10 minutter og høyst 1 time. Deretter kan du lage lasagneplater ved å dele dem i passe store biter. Du kan også lage enda mindre firkanter som fylles slik at det blir ravioli eller en annen form for pastaputer. Eller du kan kjøre pastaplatene gjennom tagliatelle- eller spagettidelen.

Pasta med tomatsaus

Nå er tiden inne for en klassisk tomatsaus til pastaen. Tenk at noe som er så enkelt kan være så godt. Den bør koke en god stund for at resultatet skal bli topp. Serveres med nyrevet parmesan og en god salat.

4 porsjoner

Tomatsaus:
1 gul løk
2 ss oliven- eller rapsolje
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
2 bokser hakkede tomater
1 ts sukker
salt og pepper
ferske urter, f.eks. basilikum, timian og salvie

tilbehør:
revet parmesan
gjerne ristede pinjekjerner
valgfri salat

Hakk løken og fres den i olje sammen med revet eller presset hvitløk. Tilsett tomatpuré og hakkede tomater, sukker, salt, pepper og hakkede ferske urter. La det hele småkoke i minst 10 minutter og gjerne 30–40 minutter. Kjør sausen glatt med en stavmikser eller i hurtigmikser.

Kok din hjemmelagde pasta i 3–5 minutter, ikke lenger. La den renne av i dørslag, og hell litt olivenolje over. Serveres med det samme sammen med sausen, revet parmesanost og ristede pinjekjerner.

Lasagne med spinat og fløte

En perfekt måte å få kresne barn til å spise sunn spinat på. I stedet for en vanlig hvit saus kan du bruke fløte og forskjellige typer ost. Som variasjon kan du også legge tynne skiver skinke mellom platene og sausen.

4 porsjoner

spinatsaus:
1 gul løk
1 ss oliven- eller rapsolje
2 fedd hvitløk
300–400 g fersk spinat
salt og pepper
ferske urter, f.eks. basilikum og timian
3 dl matfløte
200 g fetaost
100 g vellagret ost, f.eks. sveitser

Hakk løken og fres den i olje med revet eller presset hvitløk. Tilsett spinat, salt, pepper og hakkede ferske urter. La det bli varmt slik at spinaten blir myk. Hell i fløte og fetaost i smuler.

Sett ovnen på 250°. Smør en ildfast form, og legg de hjemmelagde lasagneplatene lagvis med saus. Avslutt med saus. Monter den vendbare raspeskiven med den fine siden i foodprosessoren. Riv osten og dryss over lasagnen. Stekes i ovnen i 10–20 minutter. Kjenn gjerne etter med en prøvepinne for å være sikker på at den er ferdig.

Serveres med en sprø salat.

Pasta med kyllingkjøttdeig

Riktige entusiaster lager både sin egen pasta og maler kyllingkjøttet selv. Sausen blir fyldig og god ved hjelp av vin og tomater. Nyrevet parmesanost er godt til.

4 porsjoner

saus med kyllingkjøttdeig:
1 gul løk, finhakket
600 g kyllingfilet
2 ss olivenolje
1 dl hvitvin
1 boks hakkede tomater
persille, finhakket
salt og pepper

tilbehør:
revet parmesanost
valgfri salat

Monter kjøttkvernen med hullskiven på kjøkkenmaskinen. Skjær kyllingfiletene i avlange biter, og mal dem på høyeste hastighet. Bruk ikke stapperen før til slutt. Mal kjøttet to ganger. Andre gangen må du kanskje bruke stapperen litt oftere.

Stek løk og kyllingkjøttdeig i olje. Ha i vin og hakkede tomater. Tilsett persille, salt og pepper, og la sausen småkoke på svak varme i ca. 15 minutter.

Server kyllingsausen med din hjemmelagde pasta, nyrevet parmesanost og en god salat.