Bruk av informasjonskapsler

Nettsiden til Bosch bruker informasjonskapsler slik at du kan legge artikler i handlekurven, bestille en tekniker online og la oss samle inn anonyme statistiske data slik at vi tilby en bedre tjeneste på nettsiden. Ignorer denne meldingen hvis du ønsker å fortsette. Klikk på koblingene hvis du vil se mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du håndterer innstillinger.

 

6 myter om vaskemaskinen – sant eller falskt?

Litt kjærlig omtanke gjør underverker for vaskemaskinen din.

Det er like viktig å ta vare på vaskemaskinen som på klærne dine. Vi gir deg vaskerådene som skiller fakta fra myter og holder vaskemaskinen og klærne dine i tipp topp stand! Bosch avliver mytene og gir deg råd om hvordan du skal holde maskinen din i perfekt stand og få rent tøy hver gang.

Myte nr. 1 Det er unødvendig å rengjøre vaskemaskinen – den er selvrensende!

Vaskemaskiner må rengjøres regelmessig for å yte optimalt.

Uten regelmessig rengjøring kan partikler, smuss og overflødig vaskemiddel bygge seg opp og gi dårligere vaskeresultat. Maskinrens fra Bosch fjerner restprodukter, avleiringer og overflødig vaskemiddel og tøymykner fra vaskemaskinen og gir dermed bedre ytelse.

Myte nr. 2 Det er best å bruke lavere temperatur på vannet når du vasker klær.

30 er det nye 60 ... Med tanke på miljøet og lommeboken er dette fornuftig, men ikke når det gjelder hygiene og renslighet.

Vasker du klær ofte ved lavere temperatur, vil det føre til bakteriedannelse og restprodukter i trommelen og tøyet. Maskinrens fra Bosch fjerner ubehagelig lukt forårsaket av slike restprodukter. Bruker du maskinrens hver tredje måned, vil du få en renere og mer hygienisk maskin og virkelig merke forskjell der det betyr mest – på klærne dine.

Myte nr. 3 Jo mer vaskemiddel du bruker, desto bedre.

Dette kan virke fornuftig, men bruker du for mye, vil tøyet bli mettet med vaskemiddel, noe en standard skyllesyklus ikke klarer å fjerne helt.

Det kan føre til hudirritasjon og skade på tøyet. Tar du vare på vaskemaskinen din, forbedrer du vaskeresultatet ved å redusere flekker og merker på klærne, og maskinen blir renere.

Myte nr. 4 Vaskemaskinen kan bli skadet hvis du overbelaster den.

Hvis du stadig overbelaster vaskemaskinen i hele levetiden, vil hovedkomponenter slites fortere.

Vårt viktigste råd er: Kontroller alltid trommelkapasiteten (kg) og at du får plass til hånden øverst i trommelen og kan rotere vasken rundt med hånden. Det betyr at det er nok plass til å gjennomføre en effektiv vask.

Myte nr. 5 Maskinen fungerer effektivt, siden den bruker lengre tid enn det som ble angitt ved start.

Noen ganger kan vaskemaskinen oppdage at det fortsatt er igjen vaskemiddel eller tøymykner i klærne som må skylles bort.

Bruker du mer vaskemiddel eller tøymykner enn anbefalt dosering, kan maskinen endre syklusen og utføre ekstra skyllinger eller funksjoner for å løse problemet. Denne justeringen kan forlenge programtiden. Rengjør vaskemaskinen regelmessig for å fjerne restprodukter.

Myte nr. 6 Når trommelen er skinnende ren, betyr det at vaskemaskinen ikke behøver å avkalkes.

Du tror kanskje at hvis trommelen er skinnende blank og uten synlig kalk, behøver du ikke å avkalke maskinen?

Det er imidlertid ikke i trommelen det danner seg skadelig kalk. På deler som ikke er synlige, f.eks. varmeelementet, er det viktig å fjerne kalk, ettersom kalkdannelse i slike områder kan forårsake skade. Vi anbefaler at vaskemaskiner avkalkes hver tredje til sjette måned i områder med hardt vann.

Avkalkingsmiddel

  • Avkalker vaskemaskiner og oppvaskmaskiner
  • Fjerner kalkavleiringer hurtig og effektivt
  • I områder med hardt vann, bør vaskemaskiner avkalkes hver tredje måned og oppvaskmaskiner en gang per år.
  • 250 g boks (én gangs bruk)

Kjøp nå

Rengjøringsmiddel

  • Rengjør innsiden av vaskemaskinen, kan forbedre vaskeresultater ved å redusere flekker og merker på vasken
  • For rengjøring av vaskemaskiner
  • Bare legg en boks rengjøringsmiddel inn i vaskemaskinen og kjør den varmeste og lengste vaskesyklusen
  • Brukes hver 3 måned (en boks per rengjøring)

Kjøp nå

Målrettet rengjøring og avkalking.

Hold vaskemaskinen din i perfekt stand med maskinrens og avkalkingsmiddel fra Bosch. Disse produktene er spesielt utviklet for å fjerne avleiringer av fett og smuss i trommel og slanger, slik at vaskemaskinen holder seg kalkfri og i tipp topp stand. Dermed blir maskinen renere og mer hygienisk på innsiden, og du får et bedre vaskeresultatet ved at flekker og merker på klærne reduseres.

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+49 89 4590-00

bosch-infoteam@bshg.com

MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.