Bruk av informasjonskapsler

Nettsiden til Bosch bruker informasjonskapsler slik at du kan legge artikler i handlekurven, bestille en tekniker online og la oss samle inn anonyme statistiske data slik at vi tilby en bedre tjeneste på nettsiden. Ignorer denne meldingen hvis du ønsker å fortsette. Klikk på koblingene hvis du vil se mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du håndterer innstillinger.

 

Cleanair effektiv og sparsom kullfiltermodul

Endelig en kjøkkenvifte med kullfilter som fungerer!

Er du av de mange som bor i leilighet hvor du ikke får lov til å bruke en ventilator som fører osen ut til friluft? Og som absolutt ikke har lov til å kople den til leilighetens sentrale ventilasjonssystem! Fortvil ikke, for nå finnes det en like effektiv og lovlig løsning – de nye kullfilterventilatorene fra Bosch. Vakre er de også – og økonomiske siden de resirkulerer den varme romluften istedenfor å slippe den ut i friluft.

Matosen forvinner med CleanAir Module.

CleanAir Module er en patentert enhet med kullfilter og holder som monteres øverst på hetten, mot taket. Det spesielle, 10 cm tykke kullfilteret har en samlet flate like stor som 50 fotballbaner! Den store flaten og kompakte konstruksjonen sørger for at ventilatoren fanger opp hele 95 % av matosen, mens tradisjonelle kullfiltre kun klarer ca 50 % i snitt*. CleanAir modulen fikk toppkarakter av Svenska Energimyndigheten – bedre effekt har de aldri målt – og lydnivået var også lavere enn for andre kullfilterløsninger*.

Matosen forsvinner, men varmen forblir

Med kullfilterløsninger bruker du mindre energi, fordi den oppvarmede luften ikke forsvinner ut av leiligheten. Med resirkulering kan du spare opp til 1100 kroner i året iflg. de svenske energimyndighetenes beregning*.

Enkel å montere – enkel å vedlikeholde.

Du slipper å trekke kanal til friluft – og slipper skjemmende kanaler som også kan redusere ventilatorens effekt. Besparelsen du har der, dekker ofte kostnaden ved å kjøpe selve CleanAir modulen. Den monteres enkelt på toppen av ventilatoren mot taket. Kullfilteret varer hele 18 måneder ved normalt bruk. Når filteret som fulgte modulen skal skiftes, åpner du kun gitteret på modulen, tar ut det gamle kullfilteret, og setter inn den nye.

Selv de som kan ha en utluftingsventilator, vil ofte foretrekke løsningen med CleanAir modul av estetiske grunner. Fra april, kan du velge mellom 32 forskjellige Bosch ventilatorer som kan brukes med CleanAir Module – 60 cm brede, 90 cm brede, veggmonterte og fritthengende – i stål, svart eller hvitt – med og uten glasskjerm.

Gode grunner for å velge Bosch CleanAir Module.

Topptestet av de svenske energimyndighetene

95 % osopptak, like bra som en utluftingsventilator

Mer stillegående enn vanlige kullfilterløsninger

Økonomisk - resirkulerer varmluften

Fri plassering – du slipper å trekke kanal til friluft

Mange modeller å velge mellom (fra april av)

CleanAir Module for veggmontert ventilatorhette

*Svenska Energimyndighetens test viste at Bosch DWB063650S med kullfiltermodulen CleanAir oppnådde et osopptak på 95 %. Svenska Energimyndigheten skriver samtidig at de fleste kullfilterventilatorene kun oppnår ca 45 – 55 % osopptak.

Besparelsen på opptil 1 100 kr per år er basert på en strømpris på 1 kroner per kWh og en standard bolig i øvre del av Sverige som bruker en utluftingsventilator med kapasitet på 700 m3. (November 2010)