Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Vår nettside bruker informasjonskapsler for at du skal kunne legge artikler i handlekurven, bestille en tekniker online og lar oss samle inn anonyme statistiske data, slik at vi kan tilby en bedre tjeneste på nettsiden. Ignorer denne meldingen hvis du ønsker å fortsette. Klikk på koblingene nedenfor hvis du vil se mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du håndterer innstillinger.
Fortsette> Personvernpolicy> Endre informasjonskapselinnstillingene> Mer informasjon om informasjonskapsler
 Sikker matoppbevaring.

Med våre kjøle- og fryseskap kan du være sikker på at maten oppbevares riktig. Råvarene får lengre holdbarhet og beholder næringsstoffer og vitaminer. Du slipper å handle matvarer like ofte, noe som er bra for lommeboken. Men det er også andre grunner til at det er bra. Du bidrar til et bedre miljø ved at matsvinnet reduseres.

Tips og triks

Til toppen av siden
Bra:

Bra:

Oppbevaringsskuff for lengre holdbarhet.

CrisperBox er en skuff med mulighet for å stille inn grad av fuktighet som holder frukt, salat og grønnsaker friskt og sprøtt lengre. Den har også en delevegg, slik at frukt og grønnasker ikke tar smak av hverandre.

Til toppen av siden
Bedre:

Bedre:

Spesielt for kjøtt og fisk.

ChillerBox er en sone som holder 2-3 grader lavere temperatur en resten av kjøleskapet. Temperaturstyrt lufttilførsel kjøler matvarene raskt ned.

Se film om ChillerBox
Til toppen av siden
Best:

Best:

Optimal oppbevaring av ferskvarer.

VitaFresh temperatursone forlenger holdbarheten på kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker opptil 3 ganger lenger sammenlignet med et vanlig kjøleskap. Holder en temperatur på 0-1°C med regulert luftfuktighet.

Se film om VitaFresh
Til toppen av siden
Tips og triks

Tips og triks

Ha det ikke for varmt i kjøleskapet.

Still inn temperaturen i kjøleskapet på maks 4°C, vi anbefaler 2-4°C for best oppbevaring av råvarer. Kjøtt, fisk og skalldyr skal ikke oppbevares i høyere temperaturer enn 4°C, gjerne lavere. Dersom kjøleskapet har kjølevifte fordeles kulden jevnt i hele skapets åpne del og du kan plassere varene fritt. Uten kjølevifte må man tenke på at det er varmest høyest opp i kjøleskapet og i døren. Kaldest er det lengst ned i den åpne delen.

Til toppen av siden

Plassering av matvarer (for kjøleskap uten kjølevifte).

- Øvre del av kjøleskap (4°C og 6°C): Dette er det varmeste området: Ideell for oppbevaring av ost, yoghurt, fløte, smør.

- Nedre del av kjøleskapet (mellom 0°C og 4°C): Dette er den kaldeste område: Ideelt for lagring av kjøtt, fisk og skalldyr.

- Grønnsakesskuffene (mellom 4°C og 6°C): Dette er plassen dedikert til grønnsaker, salater og frukt. Hvis grønnsaksskuffen har en luftfuktighetsregulering, ikke nøl med å bruke den. Denne funksjonen kan forlenge levetiden på din mat betraktelig.

- Øvre del av døren (mellom 6°C og 8°C): Ideell for oppbevaring av egg og smør.

- Nedre del av døren mot (mellom 4° og 6°C): Ideell for oppbevaring av syltetøy, krydder, melk og drikke.

Til toppen av siden

Tøm fruktfatet.

Litt synd for det tomme fruktfatet, men appelsiner, pærer, epler, druer, bær og jordbær trives best i kjøleskapet. I samme temperatur trives gulrøtter, reddiker, kål, salat, løk, ferske bønner, sopp, hvitløk, asparges og spinat. Tomater derimot, de oppbevares best utenfor kjøleskapet - da smaker de også mye bedre. Oppbevar gjerne poteter og løk sammen. Det øker holdbarheten på potetene. Og sopp skal alltid oppbevares i en luftig papirpose, aldri i plastpose.

Til toppen av siden

Hold energiforbruket nede.

Dersom du tiner dine fryste matvarer i kjøleskapet blir kvaliteten og konsistensen bedre, sammenlignet med om du tiner dem i romtemperatur eller i varmt vann. Dessuten hjelper det kjøleskapet med å holde energinivået nede, fordi maten avgir kulde. La også varm mat og drikke avkjøles innen du plasserer de i kjøleskapet, samt at ikke døren holdes opp for lenge for å holde nede energiforbruket. Vil du påskynde nedkjølingen kan du kjøle ned varene i en lukket beholder utendørs eller senke det ned i kaldt van.

Til toppen av siden

Hold ryggen fri og dekk til.

Pass på at maten ikke kommer i kontakt med bakveggen i kjøleskapet, for å unngå at luftsirkulasjonen hindres, samt for at maten ikke skal fryse ettersom det er minusgrader i bakveggen. For at mat uten emballasje skal beholde smak, farge og friskhet er det viktig at man dekker den til med plast eller i beholder med lokk.

Til toppen av siden

Rengjøring av kjøleskapet.

Regelmessig rengjøring av kjøleskapet er viktig for din matsikkerhet. For å hindre vekst av bakterier, anbefaler vi å rengjøre kjøleskapet minst en gang i måneden.

 
Online Survey